Pollux Appreciation Gala PAG 2014; Kami Bukan Sekadar Pengedar Shaklee Tetapi Lebih Dari Itu

1 comment
Meriahnya acara kali kedua Pollux Appreciation Gala (PAG 2015) yang berlangsung pada 18 April lepas. Hampir sebulan berlalu, tapi auranya masih terasa. Kami bukan sekadar rakan bisnes Shaklee semata-mata, tapi sebenarnya jauh lebih itu. Saya amat bersyukur dengan bisnes ni saya dapat berjumpa dan berkawan dengan ramai insan hebat :)

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
A Night To Celebrate Our Past, Present & Future katanya. Love POLLUX Family <3
PAG 2015 merupakan acara tahunan group Shaklee kami sejak penubuhannya pada October 2012. Dulu saya seorang-seorang, kini setelah hampir 3 tahun berlalu alhamdulillah empayar Pollux Family semakin hari semakin berkembang. Group yang happening, saling bantu membantu dan yang best sebab sporting sangattt... Kalau nak tahu cara untuk menyertai kami bolehlah ke entry bagaimana menjadi pengedar shaklee, pasti tak menyesal :)

Perjalanan majlis sangat smooth sebab floor manager kak Dzu Amri sangat menjaga masa. Kihkihkih, tak sempat emcee Suzu dan Ujye makan dah kena sound. Tapi semua comittee memang terbaiklah! 
Meh saya kongsi perjalanan majlis melalui gambar-gambar, baru rasa feel kan?
Pengedar Shaklee Di Sabah
Majlis dimulakan dengan ketibaan sepa lagi kalau bukan saya sendiri. Kehkehkeh... dah namanya Mama Pollux kan??
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Antara satu objektif PAG adalah untuk memberi pengiktirafan kepada New Leaders. Tahniah uolls..
Shaklee Independent Distributor
Success Sharing daripada salah seorang leader hebat Pollux Family iaitu Emma Francisca Luis.
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Jom makannn... 
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Games kedua, Sepa Panjang Dia Menang. Group kami kalah teruk, Hahahaa... apa-apa pun yang penting enjoy!
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu Sabah
Selain daripada makan-makan, acara wajib ada adalah Cabutan Bertuah. Hadiah Paling Grand adalah penginapan satu malam di Hotel. Hadiah Cabutan 10 terakhir pun best-best, ada Microwave, Vacuum, macam-macam.
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Muka gembira pemenang cabutan bertuah. Mana muka aku ni? 
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Diikuti dengan Games Siapa Cepat Dia Dapat yang memang happening gila. Sampai menangis ketawa tengok betapa sportingnya Pollux Family yang ambil bahagian. Memang paling mananglah orang bilang, haha! Sangat enjoy.
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Emcee yang sentiasa menceriakan suasana.
Shaklee Sabah
Acara pertama selepas makan adalah Product Demo oleh wakil Shaklee Malaysia Sdn Bhd East Malaysia, Miss Olivia dan Nutritionist Shaklee Miss Tracy. Demo yang ditunjukkan adalah Demo Vitalea, Vitamin C, Omega dan Lecithin. 

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Pollux Recognition, Tahniah Supervisor Linda dan semua my leaders...

Pengedar Shaklee Keningau
Tahniah... Supervisor Umi Daus.


Pengedar Shaklee Sepanggar
Barisan Supervisor Pollux

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu Sabah
Recognition untuk Coordinator, Tahniah Dayang Hamidah

Agen Shaklee Kota Kinabalu
Recognition untuk Key Coordinator Sylvia Yong, congrates future Master!

Agen Shaklee Sepanggar
Wajah ceria berjumpa Geng Whatsapp SIDPro. 
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Sukses Sharing yang kedua, dari Coordinator Irayanti. Sharing yang best. Paling best part berjaya turunkan berat badan dan Bersalin anak ketiga di KPJ dan bayar dengan bonus Shaklee :)

Agen Shaklee Sabah
Kisah bagaimana "terjebak" ke dalam Shaklee :)

Agen Shaklee Kota Kinabalu
Jelitawanis Pollux Family, hehe...

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu Sabah
PAG2015 Committee yang paling ohsem. You all rock! Thank you semua atas komitmen dan kerjasama, tanpa anda program ini nda akan berjalan dengan lancar. Muax Muax!

Pengedar Shaklee Sabah
Muka Happy hahaha...

Jumpa lagi di PAG 2016, Together we succeed! Kalau mahu menjadi sebahagian dari ahli keluarga kami, jangan segan untuk hubungi saya :)

Aya Chalo | 013-863 3224 | The Founder of Pollux Family
Pengedar Shaklee Sepanggar | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Sabah
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Read More

Bosan Minum Air Kotor Setiap Hari? Wujudkah Penapis Air Mobile dan Tanpa Elektrik?

1 comment
Yucks, apa rasa air ni? rasa seperti payau semacam, kuat sangat bau klorin, rasa macam racun... Pernahkah anda mengalami situasi ni? Kekadang air berwarna sedikit coklat. Bila dah masak di dasar air tu terdapat kotoran, sanggup nak minum? 


Penapis Air Jimat


Tentu tak sanggup tapi terpaksa sebab tiada budget nak beli penapis air yang beribu-ribu di luar sana kan? nak sewa pun tak mampu juga sebab komitmen bulanan dah tinggi pastu kena fikirkan kos untuk maintenance pula.

Takkan nak beli Drinking Water setiap hari kan? Botol kecik 500ml tu pun dah seringgit. Cukupkah nak minum air 500ml sehari? Sehari atleast pun kita minum 1-2 liter air. Tu belum lagi untuk minuman suami, anak-anak kecik, memasak? Fuhhh... 

Penapis Air Terbaik
Tahukah anda, 3.575 juta orang mati setiap tahun
disebabkan penyakit yang berkaitan dengan air?
Tahukah anda, antara risiko meminum air tercemar dengan bahan beracun seperti trihalometana, klorofom, logam berat seperti plumbum, pencemaran pertanian seperti benzena dan pencemaran industri seperti atrazin yang terdapat di dalam air paip menyebabkan masalah hati, buah pinggang dan masalah saraf?

Selain itu ia turut menyebabkan tahap IQ yang rendah, lembap dalam pembelajaran serta pertumbuhan yang tidak sihat, ia juga menyebabkan masalah kesuburan dan meningkatkan risiko kanser. Inilah kenyataannya.

Betapa penatnya buah pinggang setiap saat bekerja keras untuk memproses air kotor ni.

Alangkah bestnya kalau ada di dunia Penapis Air yang memberikan nilai terbaik dan mempunyai ciri-ciri berikut...

✔ Jimat yang cuma bernilai beberapa sen untuk seliter air

✔ Tidak perlu disambungkan kepada ELEKTRIK, dah jimat elektrik kan?

✔ Air tidak perlu dimasak. Hanya perlu tuang dan tada!! Air bersih sedia untuk diminum

✔ Tidak perlu diservis. Hanya perlu tukar penuras bagi setiap 80 gelen air (303 liter). Indicator automatik tersedia pada jug. Indicator pada jug akan menunjukkan bila masa untuk menukar penuras, Bijak kan? Tambahan, empat penuras TERSEDIA untuk lebih jimat. Satu penuras (filter) untuk 4 bulan. Wow!

✔ Senang dibawa ke mana jua. Bawa ke opis? bawa balik kampung? kampung tiada elektrik? No Problem. Jug ni tidak perlukan kuasa elektrik.

✔ Mampu menapis 99% bahan tercemar yang ada di dalam air termasuk KLORIN dan PLUMBUM! Pasti buah pinggang anda tersenyum. hehe...

Adakah anda tahu, Penapis Air Shaklee memenuhi ciri-ciri penapis air yang ada di atas. Ianya memenuhi kriteria yang anda inginkan disamping memberikan nilai pada wang anda. 

Di bawah info lengkap tentang Penapis Air Get Clean Water Shaklee. Lihatlah perbezaannya.


Memperkenalkan Penapis Air Shaklee Iaitu Get Clean Water Pitcher
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Risiko Meminum Air Yang Tercemar
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Antara sebab mengapa anda harus memiliki Penapis Air Terbaik ini :)

Penapis Air Coway
Perbezaan Penapis Air Shaklee Yang Ohsem
Perbandingan dengan jenama terkemuka yang lain
Penuras Air Shaklee
Bukti ujian yang dijalankan ke atas produk dalam mengurangkan Klorin, Bau, Rasa dan Bahan Berbahaya.

Satu Set Get Clean Water Pitcher ini lengkap dengan;-

  • Tiga Penuras Air (Water Filter)
  • Housing Kit 
  • Satu Jug Air termasuk Satu Penuras Air di dalamnya 
Oleh itu, jika anda membeli 1 Set Penapis Air ini, anda akan mendapat Empat Penuras Air yang mana setiap satunya mampu menapis 303 Liter Air yang dianggarkan cukup untuk membekalkan air bersih selama 4 bulan. Bayangkan, empat filter itu tahan untuk setahun dan anda hanya perlu membelanjakan lebih kurang RM 38 sebulan (jika mendaftar sebagai ahli kos yang dikeluarkan jauh lebih rendah) untuk water pitcher ini. 

Jika keempat-empat filter telah digunakan, anda boleh membeli Filter sahaja. Mudahkan?


Kalau nak tau lebih lanjut tentang harga terbaik Penapis Air Shaklee atau apa-apa pertanyaan, sila hubungi saya. Take Care!



Aya Chalo | 013-863 3224 | The Founder of Pollux Family
Pengedar Shaklee Sepanggar | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Sabah
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

Mahu menjadi AHLI @ PENGEDAR Shaklee? Ketahui Cara Menjadi Ahli Shaklee Di Sini.
Read More

Anemia Teruk Gara-Gara Tidak Mengambil "Ubat Klinik" Semasa Mengandung, Masih Boleh Kembali Normalkah?

1 comment
Salam,

Semalam saya dapat berita gembira dari my customer (masih anggap customer sebab join ahli untuk makan sendiri ja, sebab alang-alang dan boleh beli dengan harga member katanya, hehe..). Mau tahu apa berita baik tu? kena baca sampai habis ya.

Bulan lepas beliau whatsapp saya, mengadu mengatakan beliau sedang hamil anak kedua, happy saya mendengarnya TAPI, beliau mempunyai masalah Low Hb atau dalam kata lain iaitu Anemia
Set Mengandung Shaklee
Happykan bila mengandung tanpa masalah? :D

Sewaktu pregnant anak pertama, beliau memang tak pernah skip minum ESP. Tapi disebabkan anaknya lahir dengan berat yang agak berat (3.75kg), beliau beranggapan bahawa, ESP tersebut yang menyebabkan babynya besar, so kali ni beliau langsung tidak mahu mengambil apa-apa suplement. 

Sebenarnya ESP tidak menyebabkan bayi besar, ya lah, ESP low glisemik indeks yang mana ia melepaskan gula ke dalam darah secara perlahan-lahan yang menjadikannya ia selamat untuk pesakit Diabetes, so offcos sangatlah selamat untuk ibu mengandung :)

Nak dijadikan cerita, beliau sanngat menyesal kerana tidak mengamalkan apa-apa supplement sehinggalah dia mengalami Anemia, iaitu hanya naik ke 8.5 g/dL dari 8 g/dL selepas 2 minggu makan Iberet, dan bacaan pada minggu ke 31 adalah 8.9 g/dL. Bayangkan, lagi 9 minggu nak bersalin bacaan Hb masih terlalu rendah, risau kan? dan kesian baby dalam perut tu. Huhuhu..

So, nasib baiklah customer saya ni datang cari saya balik (ye la, saya pun ada "kisah manis anemia ni" hihihi), dan saya sangat suka membantu orang yang ada masalah seperti saya dulu. 

Jadi saya cadangkan beliau untuk mengambil Set Lengkap Mengandung Trimester Kedua untuk membantu beliau menaikkan bacaan Hb, dan ya, misi kami adalah untuk memastikan bacaan Hb naik ke normal sebelum bersalin. Hehe...

Hasilnya selepas 3 minggu konsisten dengan Set Mengandung Shaklee, jeng jeng... ALHAMDULILLAH Hb beliau naik dari 8.9 g/dL ke 10.1 g/dL, sikiiiit ja lagi untuk mencapai normal. Tak mustahil kan misi sebelum bersalin tercapai?? Bacaan normal adalah pada 11 g/dL ke 12 g/dL. Saya happy sangat, hihihihihi...


Ok lah, anda boleh baca chit chat kami di dalam whatsapp yang saya semadikan untuk share dengan anda semua. Bak kata customer sy ni "share bagi kebaikan untuk semua orang, dapat juga pahala gitu". I like...



testimonial low hb
Whatsapp beliau pada 12 April lepas.
testimonial anemia
Whatsapp beliau pada 12 April lepas.

set anemia shaklee
Whatsapp beliau pada 6 Mei 2015
(Lebih kurang 3 minggu selepas mengamalkan Set Mengandung Shaklee)
set anemia shaklee
Beliau happy, saya lagi super happy. Alhamdulillah!

Amacam? happykan dapat bantu kurangkan masalah customer? kalau anda ada masalah Hb dan mahu dapatkan bantuan daripada saya, (ya la, anda bebas beli dari mana-mana agen, tapi offcos jadual pemakanan vitamin juga sangat memainkan peranan penting untuk memaksimumkan fungsi vitamin, jangan tersalah pilih agen tau). 

Anda boleh hubungi saya melalui Whatsapp 013-8633224 atau pm saya di facebook http://bit.ly/pm_MyLittleMomo.

Selamat beristirehat!

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.


Chupppppp.. bulan ni Shaklee ada promo best tau. YES Pack seperti di bawah. Free Vitalea sebotol, Discount 5% dan Cash Bonus. Whatspp untuk info lanjut k. Set ni memang sangat sesuai untuk anda yang low Hb. Pastikan beli dengan harga berbaloi tau. 


Set Anemia Shaklee
YES Pack. Value For Money. Ask me how :)



Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Vitalea Shaklee PERCUMA Hanya Untuk Mei

Leave a Comment

Salam.


Sempena menyambut 100 tahun kewujudan multivitamin Shaklee iaitu Vitalea Iron Formula, Shaklee berbesar hati untuk memberikan Vitalea PERCUMA bagi mana-mana pendaftaran keahlian pada bulan ini.

Anda cuma perlu mendaftar dan membeli sebarang produk untuk memiliki Multivitamin & Multimineral TERTUA di dunia ini secara PERCUMA


Pendaftaran seumur hidup RM 69.00

Vitalea PERCUMA RM 89.00
Anda untung RM 20.00!
Sangat value for money kan? 

Untuk info lanjut tentang Keahlian Seumur Hidup ini, anda boleh baca dahulu dihttp://bit.ly/Vitalea_PERCUMA


ATAU


Hubungi saya, Aya Chalo terus di 013-8633224 (whatsapp) atau pm di http://bit.ly/pm_MyLittleMomo


FOR LIMITED TIME ONLY.

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI.

Pengedar Shaklee
Vitalea PERCUMA bagi setiap pendaftaran ahli Shaklee


Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Promosi Bukan Alang-Alang Shaklee Untuk Februari 2015: 4 Dalam 1 Weh

Leave a Comment
Haloo Vitamin Loverss...

Lamanya tidak update blog ni, mak buyung mengalami simptom-simpton elergic buka lappy beberapa minggu, hihi.. maaf ya :). So hari ni saya nak update Promosi Hot 4 dalam 1 Shaklee pada bulan Februari 2015 ni. Memang vitamin best-best semua, dan promo berakhir 28 Feb 2015 ni.

So, apa benda promo 4 dalam 1 Shaklee kali ini, jeng, jeng...

Jangan lepaskan peluang untuk beli vitamin ketika promo.. anda semua bijak-bijak belaka kan?

Promosi Shaklee
Buy 3 Free 1: Vitalea For Children & AJHT
Beli 1 pun pasti berbaloi-baloi

Promosi Shaklee
Twin Pack Promo, Buy 2 Get 5% Off: Ostematrix dan Vitalea
Beli 1 pun pasti berbaloi-baloi

Promosi Shaklee
Buy 6 Free 1: Ostematrix dan Vitalea
Beli 1 pun pasti berbaloi-baloi

So kita ada 4 produk yang promo iaitu;

1. Vitalea With Iron Formula


  • Merupakan Multivitamin dan Multimineral yang pertama di dunia yang melengkapkan nutrisi harian.
  • Mengandungi 28 vitamin dan mineral penting untuk fungsi maksimum badan.
  • Siapa yang memerlukan Vitalea ni? Anda yang kerap berasa cepat penat, lenguh-lenguh, stress, kurang bertenaga, kurang sihat, vitalea ni boleh membantu.
  • Jika anda ibu hamil pun sangatlah sesuai mengamalkan vitalea sebab ianya lengkap dengan iron yang diuji mudah diserap oleh badan. Ya la kan, kalau makan vitamin di luar sana, tapi tidak menyerap dengan sempurna sama gak bohong. Mueheheh... betul kan? So pastikan mengambil vitamin yang dijamin berkesan dan semulajadi pula tu. :)


2. Ostematrix


  • Orang kata Ostematrix ni bukan sekadar kalsium. Sebab selain kalsium ia juga mengandungi Magnesium, Vitamin D, Boron, Mangan, Kuprum dan Zink yang terbukti secara klinikal menyerap dengan mudah di dalam badan dan tidaklah berkumpul di dalam buah pinggang (bahaya kalau termendap di buah pinggang weh).
  • Kalsium diperlukan untuk kesihatan tulang, otot, ligamen.
  • Magnesium pula penting untuk mengasimilasikan (bahasa rakyat marhaen lebih kurang maksud "menyerap") kalsium ke dalam tulang serta menguatkan tulang.
  • Vitamin D berfungsi untuk meransang penyerapan kalsium.
  • Boron membantu dalam metabolisma tulang.
  • Mangan, Kuprum dan Zink mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan tulang.
  • Jangan after dah terkena Osteoporosis baru nak start makan, dah terlambat ok.
  • Siapa yang perlu Ostematrix ni? - Ibu mengandung, wanita, lelaki, sesiapa yang selalu lenguh-lenguh dan penat, ada masalah sembelit, ada masalah sakit pinggul dan belakang, sering cramp dan penghidap gastrik.

3. AJHT

  • Merupakan nutrien untuk sendi yang sihat.
  • Ia menyokong keselesaan sendi, bertindak sebagai kusyen dan memelihara tisu penyambung yang sihat.
  • Perbezaan dengan jenama lain di pasaran adalah ia mengandungi ekstrak Boswelia, bebas kondroitin, ekstrak jagung (glukosamina), mengandungi vitamin c serta zink, mangan dan kuprum. Ianya 100% formula sayur-sayuran sesuai untuk vegeterian.
  • Siapa yang memerlukan AJHT? Lelaki dan wanita yang mencari produk semulajadi untuk mengekalkan kesihatan sendi. Orang muda yang mempunyai gaya hidup lasak dan aktif, warga tua yang mengalami sakit-sakit sendi.

4. Vitalea For Children (VFC)

  • Multivitamin dan Multimineral paling selamat untuk anak-anak dan kembali dengan formula baru.
  • Membekalkan 18 vitamin dan mineral penting untuk memenuhi 100% keperluan harian kanak-kanak.
  • Vitamin Power - membekalkan 100% vitamin C, D, E dan kesemua 8 jenis Vitamin B.
  • Rasa manis semulajadi yang tidak merosakkan gigi, tidak mengandungi perisa tambahan dan bahan pengawet.
  • Mudah dikunyah. Bebas Gluten dan berperisa anggur.
  • Nutrisi lengkap untuk anak-anak sangat penting untuk menyokong pembesaran, kesihatan tulang, gigi dan badan yang sihat.
  • Siapa yang memerlukan VFC? Kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas. Kalau nak bagi anak 2 tahun ke atas pun boleh asalkan dia dah pandai mengunyah.
Vitamin Kanak-kanak Shaklee
Vitamin HARUS ADA untuk anak-anak anda.
-------
Ok, settle.
If nak tanya-tanya or nak order boleh whatsapp terus ke 013 863 3224 (Aya Chalo) or bole pm saya di facebook page MyLittleMomo by Aya Chalo keh.. nak tinggalkan komen di sini pun bole-bole ajer... Take care semua!


Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Promosi Shaklee Januari 2015: Promosi 2 Vitamin Hebat Vivix dan Alfalfa

Leave a Comment
Promosi Shaklee bagi bulan pertama di tahun 2015, offcos haruslah vitamin yang menjadi idaman ramai. Sebenarnya ada 3 promosi bulan ni, tapi saya kongsikan 2 dahulu, yang 1 lagi tu sebab special sangat so saya akan buat 1 entry khas untuknya.

Promosi Shaklee Januari 2015: Vivix dan Alfalfa

Seperti bulan lepas, shaklee menawarkan promosi yang sungguh berbaloi, even beli satu pun memang berbaloi-baloilah orang cakap. Buy 6 Free 1 dan Twin Pack Get 5% Off. Jika anda beli 1 botol pun, saya yakin pengedar anda akan berikan harga yang terbaik khas buat dua produk ini.

Apa kebaikan Vivix?

Secara amnya Vivix digelar sebagai Tonik Ajaib yang kaya dengan resveratrol kerana dihasilkan daripada bahan premium Ekstrak Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Ekstrak Purple Carrot dan Ekstrak European Elderberry yang terbukti secara klinikal untuk pembaikan sel, perlindungan sel, tenaga sel dan prestasi sel. 

Antara manfaat produk ini adalah mengurangkan keradangan seperti melambatkan proses penuaan, keradangan sendi, mengurangkan risiko penyakit jantung, membantu dalam mencegah barah dan membantu kesihatan menyeluruh. 

Alhamdulillah ramai pengamal Vivix mendapat kesan positif selepas mengambil tonik ajaib ini dan perkongsiannya dalam koleksi testimonial Vivix Shaklee ni.

Produk info: 150ml, kegunaan sebulan.

VIVIX SHAKLEE
Promosi Shaklee Januari: Vivix Shaklee

Bahan-bahan vivix shaklee
Bahan premium yang terkandung di dalam Vivix

Apa pula kebaikan Alfalfa?

Alfalfa pula sangat terkenal di kalangan ibu menyusu, pesakit gout, pesakit kencing manis, penghidap resdung dan bagi mereka yang mahu kurus. Dengan harga yang murah serta kuantiti yang banyak sememangnya anda mampu memilikinya.

Alfalfa Complex merupakan produk "signature" shaklee sejak tahun 1950an. Dikenali sebagai "Father of All Foods" kerana akarnya yang panjang ke dalam tanah dan menyerap segala mineral dan nutrien penting yang sangat bermanfaat kepada tubuh kita dan kaya dengan klorofil.

Antara manfaat alfalfa adalah ia mampu untuk mengawal tahap gula di dalam darah yang menjadikannya sesuai diambil oleh pesakit kencing manis, mampu menormalkan tahap kolestrol di dalam darah, membantu pesakit batu karang, mengelakkan retensi air, membantu dalam detoksifikasi badan, mengangkut lemak keluar dari badan serta yang paling disukai oleh ramai ibu-ibu menyusu adalah keupayaannya untuk meningkatkan kuantiti air susu ibu :)

Produk info: Datang dengan dua saiz, 330biji dan 700biji. Kegunaan 1 hingga 3 bulan.

Promosi Shaklee
Promosi Shaklee Januari: Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee
Antara manfaat Alfalfa Complex Shaklee. Ada ujian klinikal lagi tau :)

Ok, itu antara sedikit manfaat dua produk yang telah promosi bulan Januari 2015 ni. Kalau anda ada apa-apa pertanyaan, jangan segan silu untuk Whatsapp saya di 013-863 3224 atau pm di www.facebook.com/messages/mylittlemomo.

Selamat Menyambut Tahun Baru 2015!


Aya Chalo | 013 863 3224 | Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Happy New Year 2015

Leave a Comment
Selamat Tahun Baru 2015 bloggers!

Semoga tahun 2015 ni membawa kejayaan, kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah buat kita semua.

Pengalaman 2014 akan tetap dikenang dan dijadikan sandaran untuk melangkah lebih jauh.

Happy New Year semua :)

Shaklee Selamat Tahun Baru 2015
Happy New Year 2015

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Akhirnya Sembuh Dalam 4 Bulan

1 comment
Masalah jerawat merupakan masalah kulit yang kebiasaan dialami oleh remaja. Namun, masalah jerawat yang kritikal akan memberikan kesan yang besar kepada keyakinan diri, malu bertemu orang, membuatkan diri sering menyendiri.

Cubalah SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE untuk kulit bebas jerawat
Masalah jerawat yang sering menghantui remaja mahupun dewasa

Cubalah SET JERAWAT SHAKLEE. Produk semulajadi dan berkesan
Penyebab Berlakunya Jerawat

Jerawat yang tidak dirawat akan meninggalkan parut yang sangat hodoh dan lebih teruk jika menjadikan kulit muka rosak, berlubang-lubang dan sangat sukar untuk dipulihkan semula.

Hari ini saya mahu kongsikan Rahsia Kulit Berseri seorang pengguna Shaklee yang merana selama 7 tahun akibat penggunaan produk yang kemungkinan mempunyai bahan kimia.

Kesannya beliau hilang keyakinan diri dan menjadi sangat malu untuk berjumpa rakan, keluar bekerja dan bertemu orang ramai.

Disebabkan itu, beliau mencari pelbagai ikhtiar untuk memulihkan semula keadaan wajahnya seperti pergi facial, masker dan mencuba pelbagai produk yang ada di pasaran. Namun kesannya bertambah buruk.

Akhirnya beliau berjumpa dengan produk shaklee. Setelah menggunakan produk shaklee selama 3 ke 4 bulan, jerawat akhirnya kering, namun masih meninggalkan parut.

Kali ini beliau mencuba produk Vitamin E untuk menghilangkan dan menyembuhkan parut. Dalam tempoh 4-6 bulan penggunaan, parut semakin kurang dan menghilang.

Sehingga ke hari ini beliau menggunakan Vitamin C, Collagen, GLA dan Set Penjagaan Muka Nutriwhite.

Setelah 7 tahun pencarian produk yang betul-betul sesuai, akhirnya beliau produk yang sesuai dengan kulit beliau. Anda boleh lihat sendiri wajah beliau di dalam video di bawah.

-----------

Hari tu berjumpa dengan beliau semasa Bengkel Train The Trainer Shaklee, wajahnya sungguh gebu, putih, mulus tanpa jerawat. Subhanallah tidak percaya bila menonton kisah Shaklee Effect beliau ni.

Rasa nak telan Collagen sekarang juga, tapi nasib baik tengah mengandung. :)

Apa-apa pun video ni memang sesuai sangat dengan PROMOSI bulan ni. Promosi berganda Disember 3 Produk Kecantikan Shaklee. Wajib cuba bulan ini jika anda ada masalah seperti cik Nur Farizan ni.

Selamat menonton kisah beliau!


Aya Chalo | 013 863 3224 | Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Promosi Berganda Disember: Bulan Wajib Miliki Vitamin C Shaklee Dan Vitamin E Shaklee

Leave a Comment
Disember menjelma. 2014 akan berakhir. Debaran apakah Promosi Bulanan Shaklee telah terjawab semalam. Selalunya dalam sebulan HANYA ada satu Promo, tapi semalam Shaklee buat lagi kejutan, DOUBLE PROMO pula dan yang lagi mengujakan kerana item promosi adalah Vitamin yang paling HOT, MOST WANTED dan CONFIRM BERKESAN iaitu Vitamin C Shaklee dan Vitamin E Shaklee.

Bulan ini anda boleh menikmati promosi Buy 6 Free 1 ATAU Twin Pack Promo iaitu beli 2 botol Vitamin C Shaklee atau Vitamin E Shaklee dan nikmati 5% diskuan.

Info Ringkas Vitamin

Vitamin C Shaklee (500mg)
√ 180biji
√ Tahan 6 bulan

Vitamin E Shaklee (400IU)
√ 120biji
√ Tahan 4 bulan

Sangat berbaloi-baloi kan?


Promosi Shaklee Disember 2014
Promosi Disember: Buy 6 Free 1 | Twin Pack Vitamin C Shaklee

Mengapa Vitamin C Shaklee berbeza dengan Vitamin C jenama lain?

1. Vitamin C Shaklee merupakan Vitamin C PERTAMA di dunia yang mempunyai teknologi Sustained Release. 

2. Teknologi Sustained Release membolehkan Vitamin C kekal di dalam badan selama 5 jam. 100mg akan dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan untuk memaksimumkan penyerapan. Vitamin C tanpa teknologi ini tidak akan kekal di dalam badan dalam tempoh yang lama kerana akan keluarkan melalui air kencing (kerana vitamin larut air). Membazir kan? 

Kajian menunjukkan pengambilan 2 biji Vitamin C Shaklee dalam sehari mampu membekalkan vitamin c ke dalam badan selama 24 jam. :)

Ini menjelaskan mengapa Vitamin C Shaklee sangat berkesan. 


Promosi Disember Vitamin E Shaklee
Promosi Disember: Buy 6 Free 1 | Twin Pack Vitamin E Shaklee
Mengapa Vitamin E Shaklee berbeza dengan Vitamin E jenama lain?

1. Vitamin E Shaklee diperbuat daripada sumber semulajadi dan minyak sayuran  yang lengkap dengan selenium.

2. Selenium meningkatkan fungsi Vitamin E itu sendiri untuk kesan maksimum.

3. Mengandungi esktrak biji anggur yang terbukti berkesan dalam mengurangkan risiko penyakit kanser dan sangat berkesan untuk awet muda.

---------
Itu merupakan serba sedikit info tentang Promosi Disember. Saya akan kongsikan dengan lebih lanjut pada entry akan datang.

Jangan lepaskan peluang memiliki dua vitamin HOT pada bulan ini!

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo


Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More
Previous PostOlder Posts Home