Hebatnya SUSU IBU: Nutrisi untuk si comel

Leave a Comment
Susu ibu adalah cecair yang dihasilkan secara fisiologi secara semula jadinya untuk baby, malahan pakar perubatan sangat, sangat bersetuju bahawa susu ibu menawarkan nutrisi baby terbaik.

NAMUN, ramai ibu mengadu "saya tiada air susu"... "supply susu saya merundum" atau yang paling sedih "baby saya tidak mau menyusu badan".. huhu, sungguh menyedihkan. Sy pun pernah melalui perkara yang sama... kerana kekurangan ilmu penyusuan, perjalanan susu ibu saya untuk anak pertama hanya 3 bulan, anak kedua 9 bulan dan sekarang ketiga Insyaallah.. Insyaallah.. bole bertahan secara ekslusif sehingga 6 bulan dan seterusnya 2 tahun. (perkenankan la ya Allah). Anak ke 3 yang berusia 38 hari berjaya disusukan secara ekslusif, pencapaian terbaik untuk diri sendiri setakat ini. 

Bagaimana saya bole berjaya (setakat ini)? satu, saya sentiasa merujuk kepada penasihat laktasi, syukur berkenalan dengan seorg yg bole dikira sebagai pakar juga la dan kini menjadi sahabat baik saya.. kedua, boleh dikatakan kerana saya mengambil set menyusu shaklee.. bukan nak tipu, atau jual produk, tapi dengan shaklee sy mampu lebih bertenaga, susu pun meriah, gigi x sakit, berat badan pun kembali ke asal dengan cepat malahan makin dah ramai org tegur kurus (berat sebelum bersalin sehingga baby berumur 1 bulan, berjaya turunkan 13kg.. and more to come). Sy bambam.. jadi nak kurus lagi sikit... hahahaa... 

So, apa vitamin yang dicadangkan kepada nursing mommy...bole refer kat bawah ya...1. B-Complex (lengkap dgn Acid Folic)
2. Vitalea (Multivitamin dgn Iron Formula)
3. Alfalfa 
4. Vitamin C 
5. ESP* (Untuk tenaga berpanjangan)
jap sy sambung... baby nangis.. muehehe...

________________________________________

 


Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Aya Chalo | ID: 889835 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add Friend di FB saya : Aya Chalo
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment