TESTIMONIAL MEALSHAKES SHAKLEE

Leave a Comment
MEALSHAKES... akhir-akhir ni ia merupakan vitamin wajib bagi ibu-ibu. Sebab apa? Sebab kesannya yang mervelous sehingga menjilat jari, over la pula. So, hari ni saya nak kongsikan testimonial mealshakes dari ibu-ibu yang telah memberikannya kepada anak-anak mereka, yang best sebab anak jadi lebih sihat dan ceria gitu... layanzzz...


[♥] TESTIMONIAL ANAK SEMBELIT
Pn. Husni:
“Salam kak ira, ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu.”

[♥] TESTIMONIAL ANAK KURANG BERAT BADAN
Customer Pn. Iora: 
“Salam semua. Anak kurang makan dan badan kecil saja..sure orang lain ingat baru setahun..begitu juga salah seorang custumer saya.. Sangat risau mengenai anaknya yang 2 tahun lebih..pelbagai supplemen dh cuba..badan tetap sama dan selera makan tak bertambah. Saya cadangan cuba mealshake dan alhamdulillah 2 hari lepas beliau sms saya seperti ini " Wsslm.. Bru tringt nk msg akk td. Alhamdulillah kak, mkn mkin brselera.. Srnok sy tgk. Kra msk moi kt bby, wat lbh utk dia skali. Kak tau x, msa 1st time sy bg.. Dr pg smpi mlm nk tdo bru brenti mkn, haha. Mkn xbyk, tp xbrenti.. Tgk semput pn da kurg da.. Klu x, btuk ckt ja.. Msti mlarat smpi ssak nfas.. Ni tgk, btuk ckt2 pas2 hlg.. Lega rsa sy kak.. Da lma cri supplement yg ssuai utk ank cmni.. Tqvm kak" ..bagi ibu2 diluar sana masih mencari supplemen untuk anak anda, cubalah mealshake.. Cust saya ni br cuba 2-3 hari dh nampak kesan..”

[♥] TESTIMONIAL ANAK KURANG SELERA MAKAN
Pn. Rima:
“Salam:)semue...ni first time nk wat testimoni,hri ni dh smigu gune Produk mealshake tuk ank sye,nampak sgt perubhn pde die,minum ssu kuat,mkn dhlh xpyah pakse2 lg dh pandai mtk sndri n xblh nmpk ape kite mkn msti die nk..skrg ni saye btul2 prcye ade Produk yg blh mmbntu ank sye,30/5 ni ank sye g tmbg mudh2hn naiklh brt bdnnye hihiiii..........thks pd Kak Yat Hayati krne bnyak mmbntu.....”

[♥] TESTIMONIAL ANAK KULIT SENSITIF
Pn. Yati:
“Assalam..hr ni nak share pasal mealshake. Br 5 hari mkn mealshakes, alhamdulillah dah nampak perubahan..ruam di muka & leher dah hilang..yeay kulit rayyan dah gebus..pipi pun dah chubby blk..^_^”

KENAPA PERLU MEMILIH MEALSHAKES SHAKLEE?

Mealshakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan indeks glisemik (GI) rendah. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 

Hidangan lazat, berkhasiat serta mudah disediakan ini pasti digemari oleh seisi keluarga kerana ia merupakan:-


• Nutrien asas dalam tumbesaran kanak-kanak
• Memberi tenaga secara konsisten
• Menyokong sistem imun
• Kekalkan kesihatan keseluruahan 
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Mealshakes merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Jom berikan yang terbaik untuk anak anda!!!

Chuppp!! Kalau nak berikan set lengkap untuk anak bole chekedaut kat sini,
 Set Anak Pintar

__________________________
_________________


 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo
Read More

ENDOMETRIOSIS: BELUM BERKAHWIN BUKAN BERERTI TERKECUALI!

Leave a Comment

Endometriosis adalah satu penyakit biasa di kalangan wanita dan wanita yang belum berkahwin juga tidak terkecuali. 

Ramai wanita bujang yang menderita endometriosis dalam diam dan tidak menyedari bahawa masalah yang dialami adalah petanda awal penyakit ini.


Sumber: beaumannix.com.au

# Tanda-tanda penyakit endometriosis

√ Sakit teruk di bahagian perut
√ Haid yang tidak menentu
√ Sakit semasa kedatangan haid
√ Selalu mengalami haid yang banyak
√ Pendarahan yang sedikit diantara tempoh haid
√ Kesakitan semasa atau selepas hubungan kelamin
√ Kesukaran untuk hamil

# Akibat endometriosis

√ Masalah ketidaksuburan
√ Sukar hamil
√ Tiub fallopio tersumbat

# Cara merawat endometriosis

√ Pembedahan laparoskopi

+++++++++

Jika telah menjalankan pembedahan namun masih belum berjaya hamil, rawatan kesuburan in-vitro atau IVF boleh dilaksanakan namun kos yang sangat tinggi perlu ditanggung oleh pesakit. 

Penyakit ini jika tidak dirawat dari awal, ianya boleh berulang setelah rawatan dan tidak menjamin untuk hamil.

Jadi usah tunggu sehingga penyakit semakin kritikal. Jika anda mengalami endometriosis pada peringkat awal, dan ingin penyelesaian yang menjimatkan dan kos rendah sila hubungi saya. 


___________________________________________



 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo

Read More

MUDAH HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Leave a Comment

Anda ingin hamil? Rasa-rasa dah subur tapi tak lekat-lekat? Teruskan pembacaan untuk ketahui punca ketidaksuburan di kalangan wanita dan lelaki. Insyaallah selepas mengetahui penyebab ketidaksuburan mommy boleh la mencuba set ini dalam usaha lebih mudah untuk hamil sekaligus mengatasi masalah kesuburan.


Punca ketidaksuburan WANITA



✔ Saluran tiub fallopio tersumbat 

✔ Endometriosis
✔ Gangguan telur
✔ Masalah rahim

Punca ketidaksuburan LELAKI

✔ Sperma tidak matang
✔ Sperma tidak berkualiti (cacat dan sebagainya)
✔ Kuantiti sperma kurang
✔ Gangguan pengangkutan sperma 

Berdasarkan punca-punca di atas, beberapa langkah boleh diambil untuk hamil iaitu:-

✔ Mengambil Multivitamin 
✔ Dapatkan berat badan ideal 
✔ Ketahui waktu subur 
✔ Tingkatkan kesuburan lelaki 
✔ Kurangkan tekanan 

+++++++++++++++++++++++++++

SET MUDAH HAMIL

SET MUDAH HAMIL ini mengandungi nutrisi yang lengkap untuk persediaan hamil buat suami dan isteri. Ketahui kepentingan setiap vitamin seperti di bawah:-

[B-Complex] Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.

[Vitalea] Pelengkap nutrisi, tingkatkan metobolisma, redakan senggugut, elak anemia.

[Vitamin C] Mengekalkan kolestrol sihat, meningkatkan sistem imun, memerangi kanser, meningkatkan motiliti sperma, elak sperma membentuk gumpalan.

[GLA] Penghasilan estrogen serta menyeimbangkan hormon.

[Zink] Meningkatkan penghasilan testosterone, meninggikan kiraan sperma, untuk pertumbuhan

++++++++++++++++++++++++++++++

Untuk membaca artikel penuh sila klik KENALI PUNCA KETIDAKSUBURAN

___________________________________________


 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo
Read More

CoQ10 Shaklee: Suplemen Untuk Jantung

Leave a Comment
Penyakit jantung dan strok merupakan pembunuh No.1 di Malaysia mendahului penyakit kanser. Majoriti pakar kesihatan mencadangkan gejala ini boleh dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup sihat seperti diet seimbang, senaman secara teratur, tidak merokok, miliki berat badan ideal serta mengambil suplemen yang berkualiti. CoQ10 (Coenzyme Q10) merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung. 


CoQHealth Plus Shaklee
KEBAIKAN CoQ10


CoQ10 Health Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 ditambah dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang direka untuk ppenguraian dan serapan maksimum.

Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
jantung kuat dapat memastikan darah dapat dipam dengan lancar ke suluruh pelusuk badan.

Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL 
LDL adalah kolestrol jahat. Jumlah LDL yang tinggi akan menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular. Kolestrol ini menyebabkan pembentukan plak di dalam saluran darah dan jika saluran darah semakin sempit ini akan menyebabkan serangan jantung atau strok. 

 Meningkatkan peredaran darah
Apabila jantung mempunyai tenaga mencukupi, darah dapat dipam ke seluruh badan dengan lancar. Hasilnya, semua organ di dalam tubuh kita mendapat oksigen mencukupi.

 Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
Apabila jantung mempunyai tenaga mencukupi, darah dapat dipam ke seluruh badan dengan lancar.

SELAIN CoQ10, CoQHealth Shaklee mengandungi Vitamin E dan Ekstrak Teh Hijau yang menjadikannya mempunyai kelebihan berikut:-

[/] Mencantikkan kulit
[/] Meningkatkan kesuburan
[/] Menggalakkan tekanan darah normal
[/] Melawan keletihan
[/] Meningkatkan tahap tenaga dan stamina
[/] Meningkatkan fungsi otak
[/] Membantu organ lain mengekalkan fungsi optimum
[/] Membantu dalam rawatan kanser

JADI.. adakah anda mahu amalkan pemakanan suplemen ini??


Jika malas nak makan suplemen, anda boleh mendapatkan CoQ10 daripada sumber makanan iaitu untuk mendapatkan jumlah CoQ10 mencukupi dalam sehari, anda perlu makan SEEKOR AYAM dengan berat 1,7kg ATAU 28 cawan BROKOLI atau 1 botol PEANUT BUTTER... heheh..rasa-rasa larat tak?


Kalau tak larat memang bulan ni sangat sesuai la untuk memiliki sebotol CoQHealth Shaklee dengan harga berbaloi2. Bulan ni tengah promo tauuu...

PROMOSI CoQHealth SHAKLEE

Kredit to: Sylvia Yong
___________________________________________



 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo
Read More

SET KESIHATAN LELAKI

Leave a Comment

Umumnya, kesihatan lelaki kurang diambil perhatian berbanding kesihatan wanita. 
Sebagai ketua keluarga, kesihatan lelaki amatlah penting. Tanggungjawab yang besar perlu dipikul menjadikan lelaki haruslah menjaga kesihatan. 

Hari ni nak share tentang PENTINGNYA ZINC dalam kesihatan lelaki, ce tanya diri sendiri ok...

++++++++++++++++++++

Adakah anda tahu bahawa ZINC paling banyak dijumpai di dalam SPERMA? 


Adakah anda tahu bahawa kekurangan ZINC boleh menyebabkan bilangan sperma berkurangan, menjadikan bentuk sperma tidak normal dan mempengaruhi tahap pergerakan sperma?

Adakah anda tahu bahawa ZINC mampu mengurangkan pembesaran prostat?

Adakah anda tahu bahawa ZINC membantu dalam mengurangkan masalah mati pucuk di kalangan lelaki?

++++++++++++++++++++

Jangan biarkan mimpi buruk ini menghantui anda. Mulakan pelaburan kesihatan anda sebelum terlambat.

Dapatkan Men's Vital Health Set daripada saya SEKARANG dengan harga jimat tak terkata!

SET KESIHATAN LELAKI

Antara kebaikannya:-

[/] Memelihara kesihatan prostat
[/] Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
[/] Memelihara jantung yang sihat
[/] Membantu mengekalkan tekanan darah normal
[/] Mengurangkan risiko mati pucuk
[/] Meningkatkan tenaga dan stamina
[/] Mengawal tahap kolesterol yang sihat


___________________________________________



 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo

Read More

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR BERDEKATAN ANDA

Leave a Comment

Ramadhan dah nak sampai ke penghujungnya, Syawal pula bakal menjelma...mesti ramai dah yang balik kampung ni kan. Incase stok vitamin anda habis time beraya.. or bila balik kampung nampak parents sakit2 badan, susah jalan, atau tiba-tiba anak demam, or sebagainya, boleh la berhubung dengan rakan Shaklee Independent Distributor berdekatan anda di seluruh Malaysia. Boleh PM diorang terus melalui link di bawah...





SABAH
BANDA SIERRA/KK: Sri Rahayu -https://www.facebook.com/messages/sri.rahayu
DONGGONGON/PENAMPANG: Irayanti -https://www.facebook.com/messages/irayanti.irss
KOLOMBONG/PENAMPANG: Sylvia Yong -https://www.facebook.com/messages/sylvia.yong2
KOTA KINABALU/LAHAD DATU: Asnina -https://www.facebook.com/messages/asnina.asaari
SANDAKAN/BELURAN: Dang Jue Nafsah -https://www.facebook.com/messages/Jue.Nasfah
SEPANGGAR/KOTA BELUD: Sintina -https://www.facebook.com/messages/sintina.tina


SEMENANJUNG
CYBERJAYA/DESA PINGGIRAN PUTRA: Fauziah -https://www.facebook.com/messages/fauziah.abdulrashid

Dari pihak saya juga ingin mengucapkan selamat menyambut lebaran dan berhati-hati walau dimana jua. Semoga Syawal kali ini lebih bermakna buat kita semua...

In Syaa Allah

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

___________________________________________


 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home