TESTIMONI: SET KECANTIKAN SHAKLEE

Leave a Comment
Antara set yang paling hangatttt di MyLittleMomo adalah Set D: Skincare Set.
Kini, ramai yang memilih untuk cantik daripada dalam dan luar. Glowing2 gitu... Kecantikan bukan terletak pada makeup saja tau..

Dalam Set D ni ada 3 vitamin yang sangat disarankan dan elok untuk makanan kulit:



#1 - Vitamin C (180 biji/6 bulan)

#2 - B Complex (120 biji/4 bulan)
#3 - Vitamin E (120 biji/4 bulan)



Semua ada fungsi masing-masing tau dan jom kita lihat apa yang ada di dalam SET D ni ya. Ada 3 jenis vitamin yang sangat penting.

American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Kredit to: Vitamin Semulajadi dan SweetBonda

Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.

Haaa... di sini saya sharekan gambar puan ni... bestkan tengok perbezaan muka sebelum dan selepas, berliur jap, bila lah nak ada kulit muka macam tu kan. Ni bukan sekadar muka, malahan seluruh badan. Itu yang bestnya kalau makan supplement, bukan setakat muka ja lawa, malahan seluruh badah! Sangat berbeza kan?




 Haa.. tau ramai yang dah teruja.. Kalau kulit dapat suplemen yang bagus, pasti kesannya pun menitikkan air mata, hehe... Berminat mahu mendapatkan kulit secantik cik puan di atas?

Apa lagi, jom la hubungi saya sekarang juga..


________________________________________

 


Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Aya Chalo | ID: 889835 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add Friend di FB saya : Aya Chalo
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment