GLA SHAKLEE: ATASI MASALAH HAID

Leave a Comment
Kebanyakan GLA (Gamma-linolenic asid) yang terdapat di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). Sebenarnya, GLA lah yang menyebabkan EPO begitu digemari oleh kaum wanita kerana dapat menyelesaikan masalah hormon wanita terutamanya dalam atasi masalah haid, iaitu dari segi kitaran haid atau PMS. Sedikit tambahan, sebenarnya GLA bukan sahaja untuk wanita malahan boleh diambil oleh lelaki, remaja juga kanak-kanak (sila rujuk SID anda untuk ketahui dosage).

GLA Shaklee diesktrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA yang terdapat dalam EPO. Borage juga adalah mempunyai bioavailabiliti lebih 3 kali dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Lebih istimewa lagi GLA shaklee adalah 100% semulajadi.

Shaklee Promo GLA
PROMO JULAI: BUY 6 FREE 1 GLA.
Nak beli 1 pun boleh... harga terbaik!

Setiap kapsul GLA mengandungi lebih 300mg GLA yang mana merupakan sumber terbaik Omega 6. Istimewanya sebab ia digabungkan dengan minyak bunga matahari dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanannya. Bioavailabilitinya pula dibuktikan secara kritikal dimana ianya mampu menyerap secara maksimum ke dalam sel dan tisu. Hebat bukan?

Antara manfaat UTAMA GLA Shaklee:-

★ Mengawal dan menstabilkan hormon estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon, atasi masalah PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

★ Melambatkan monopous - mengurangkan gejala monopous seperti hot falshes, ketidakhadaman, depresi atau insomnia. Jika diambil secara berpanjangan GLA membantu dalam melambatkan penuaan, mengetatkan uterus dan tone kulit yang lebih muda.

★ Memperbaiki prostatomegaly - memperbaiki prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

★ Menentang cancer - GLA sebagai anti-oksiden yang menghalang pertumbuhan sel kanser dan meningkatkan sistem imun.

★ Memperbaiki inflamasi kulit - membantu dalam mengatasi elergi, eczema, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan seperti jeragat, mengurangkan inflamasi kulit dan mengurangkan sakit dan bengkak akibat artritis. 

★ Menghalang komplikasi diabetes - merendahkan aras gula, meringankan kebas dan kesakitan disebabkan aras gula yang tinggi.

★ Pelansingan dan menghalang  pertambahan berat badan - menghalang penambahan berat badan dengan berkesan , membantu dalam pembentukan shape badan yang cantik dan merendahkan kolestrol jahat.

★ Menghalang tekanan darah tinggi - meransang peredaran darah yang lancar, halang pembekuan darah, menormalkan tekanan darah dan elak masalah sakit jantung.

★ Memperbaiki struktur rambut - mengatasi masalah rambut kering dan keguguran rambut.

GLA perlu diambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasiden hiper ataupun gastrik.

Agak-agak anda berminat tak untuk try? Tak rugi mencuba... dan jangan ragu-ragu sebab shaklee adalah antara pembekal supplement semulajadi terbaik dunia. Malahan pelbagai research dijalankan ke atas produk sebelum dipasarkan serta diterbitkan di dalam pelbagai jurnal. Bukan self claim semata-mata hokey.. thats why ramai pengguna mendapat manfaat dari vitamin-vitamin shaklee..

Ok lah, if berminat bole contact sy ya..

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆ 
♡ Whatsapp: 0138633224 (untuk reply pantas)
♡ Email: aya.shaklee@gmail.com
♡ FB Page: www.facebook.com/mylittlemomo
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment