Jerawat Teruk Selama 7 Tahun Akhirnya Sembuh Dalam 4 Bulan

1 comment
Masalah jerawat merupakan masalah kulit yang kebiasaan dialami oleh remaja. Namun, masalah jerawat yang kritikal akan memberikan kesan yang besar kepada keyakinan diri, malu bertemu orang, membuatkan diri sering menyendiri.

Cubalah SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE untuk kulit bebas jerawat
Masalah jerawat yang sering menghantui remaja mahupun dewasa

Cubalah SET JERAWAT SHAKLEE. Produk semulajadi dan berkesan
Penyebab Berlakunya Jerawat

Jerawat yang tidak dirawat akan meninggalkan parut yang sangat hodoh dan lebih teruk jika menjadikan kulit muka rosak, berlubang-lubang dan sangat sukar untuk dipulihkan semula.

Hari ini saya mahu kongsikan Rahsia Kulit Berseri seorang pengguna Shaklee yang merana selama 7 tahun akibat penggunaan produk yang kemungkinan mempunyai bahan kimia.

Kesannya beliau hilang keyakinan diri dan menjadi sangat malu untuk berjumpa rakan, keluar bekerja dan bertemu orang ramai.

Disebabkan itu, beliau mencari pelbagai ikhtiar untuk memulihkan semula keadaan wajahnya seperti pergi facial, masker dan mencuba pelbagai produk yang ada di pasaran. Namun kesannya bertambah buruk.

Akhirnya beliau berjumpa dengan produk shaklee. Setelah menggunakan produk shaklee selama 3 ke 4 bulan, jerawat akhirnya kering, namun masih meninggalkan parut.

Kali ini beliau mencuba produk Vitamin E untuk menghilangkan dan menyembuhkan parut. Dalam tempoh 4-6 bulan penggunaan, parut semakin kurang dan menghilang.

Sehingga ke hari ini beliau menggunakan Vitamin C, Collagen, GLA dan Set Penjagaan Muka Nutriwhite.

Setelah 7 tahun pencarian produk yang betul-betul sesuai, akhirnya beliau produk yang sesuai dengan kulit beliau. Anda boleh lihat sendiri wajah beliau di dalam video di bawah.

-----------

Hari tu berjumpa dengan beliau semasa Bengkel Train The Trainer Shaklee, wajahnya sungguh gebu, putih, mulus tanpa jerawat. Subhanallah tidak percaya bila menonton kisah Shaklee Effect beliau ni.

Rasa nak telan Collagen sekarang juga, tapi nasib baik tengah mengandung. :)

Apa-apa pun video ni memang sesuai sangat dengan PROMOSI bulan ni. Promosi berganda Disember 3 Produk Kecantikan Shaklee. Wajib cuba bulan ini jika anda ada masalah seperti cik Nur Farizan ni.

Selamat menonton kisah beliau!


Aya Chalo | 013 863 3224 | Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Promosi Berganda Disember: Bulan Wajib Miliki Vitamin C Shaklee Dan Vitamin E Shaklee

Leave a Comment
Disember menjelma. 2014 akan berakhir. Debaran apakah Promosi Bulanan Shaklee telah terjawab semalam. Selalunya dalam sebulan HANYA ada satu Promo, tapi semalam Shaklee buat lagi kejutan, DOUBLE PROMO pula dan yang lagi mengujakan kerana item promosi adalah Vitamin yang paling HOT, MOST WANTED dan CONFIRM BERKESAN iaitu Vitamin C Shaklee dan Vitamin E Shaklee.

Bulan ini anda boleh menikmati promosi Buy 6 Free 1 ATAU Twin Pack Promo iaitu beli 2 botol Vitamin C Shaklee atau Vitamin E Shaklee dan nikmati 5% diskuan.

Info Ringkas Vitamin

Vitamin C Shaklee (500mg)
√ 180biji
√ Tahan 6 bulan

Vitamin E Shaklee (400IU)
√ 120biji
√ Tahan 4 bulan

Sangat berbaloi-baloi kan?


Promosi Shaklee Disember 2014
Promosi Disember: Buy 6 Free 1 | Twin Pack Vitamin C Shaklee

Mengapa Vitamin C Shaklee berbeza dengan Vitamin C jenama lain?

1. Vitamin C Shaklee merupakan Vitamin C PERTAMA di dunia yang mempunyai teknologi Sustained Release. 

2. Teknologi Sustained Release membolehkan Vitamin C kekal di dalam badan selama 5 jam. 100mg akan dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan untuk memaksimumkan penyerapan. Vitamin C tanpa teknologi ini tidak akan kekal di dalam badan dalam tempoh yang lama kerana akan keluarkan melalui air kencing (kerana vitamin larut air). Membazir kan? 

Kajian menunjukkan pengambilan 2 biji Vitamin C Shaklee dalam sehari mampu membekalkan vitamin c ke dalam badan selama 24 jam. :)

Ini menjelaskan mengapa Vitamin C Shaklee sangat berkesan. 


Promosi Disember Vitamin E Shaklee
Promosi Disember: Buy 6 Free 1 | Twin Pack Vitamin E Shaklee
Mengapa Vitamin E Shaklee berbeza dengan Vitamin E jenama lain?

1. Vitamin E Shaklee diperbuat daripada sumber semulajadi dan minyak sayuran  yang lengkap dengan selenium.

2. Selenium meningkatkan fungsi Vitamin E itu sendiri untuk kesan maksimum.

3. Mengandungi esktrak biji anggur yang terbukti berkesan dalam mengurangkan risiko penyakit kanser dan sangat berkesan untuk awet muda.

---------
Itu merupakan serba sedikit info tentang Promosi Disember. Saya akan kongsikan dengan lebih lanjut pada entry akan datang.

Jangan lepaskan peluang memiliki dua vitamin HOT pada bulan ini!

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo


Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Makanan Untuk Ibu Mengandung Yang Wajib Diambil Setiap Hari

Leave a Comment
Pengambilan makanan untuk ibu mengandung haruslah lengkap mengikut keperluan nutrisi harian ibu dan bayi di dalam kandungan. Oleh itu, apabila anda mengandung, pengambilan nutrisi lengkap adalah sangat penting agar ibu dan bayi sihat :)

Apa nutrisi yang diperlukan dalam setiap hidangan makanan untuk ibu mengandung?

1. Asid Folik

- Jika anda bercadang untuk hamil, anda perlu 400-800mcg asid folik sehari dan terus mengambil kuantiti asid folik tersebut di sepanjang tempoh kehamilan.

- Anda boleh dapat bekalan asid folik yang mencukupi ini melalui 6 mangkuk bijiran atau 3 mangkuk sayur bayam rebus.


2. Kalsium

- Anda perlukan 1000mg kalsium sehari.

- Jika kalsium kurang semasa pembesaran bayi, bayi akan mengambil kalsium daripada tulang anda.

- Anda boleh mendapat kalsium mencukupi dengan meminum lebih 3 gelas susu sehari.


3. Iron 

- Pada trimester kedua kehamilan, saluran darah anda akan mengembang 2x ganda, oleh itu anda perlukan 27mg iron setiap hari. 

- 27mg iron bersamaan 7 cawan kacang merah dalam sehari.


4. Vitamin D

- Penting disepanjang tempoh kehamilan.

- Pastikan pengambilan 600IU setiap hari.

- 600IU boleh diperolehi dengan memakan 13 biji telur rebus.


Kesimpulannya, dalam sehari anda perlukan;-


√ 6 mangkuk bijirin @ 3 mangkuk sayur bayam rebus
√ 3 gelas susu
√ 7 cawan kacang merah
√ 13 biji telur rebus


Mampu nak makan semua yang saya sebutkan di atas setiap hari? 

Itu belum termasuk vitamin A, vitamin C, Potassium, Riboflavin (juga vitamin B), Iodin dan Omega 3.

Vitamin Ibu Mengandung
Nutrisi wajib ibu mengandung

Saya ada cara untuk memastikan kelengkapan makanan untuk ibu mengandung TANPA perlu memakan kesemua makanan yang saya highlight di atas. 

Bagaimana caranya? Semestinya dengan mengambil vitamin Shaklee. Mudah, ringkas dan dijamin selamat, semulajadi serta berkesan.

Antara vitamin yang boleh saya sarankan untuk mengantikan makanan untuk ibu mengandung adalah:- 


B-Complex yang lengkap dengan Asid Folic
B-Complex With Acid Folic

  • Ia membekal kesemua 8 vitamin B termasuk riboflavin yang penting dalam pembentukan sel darah merah.
  • Mengandungi Asid Folik (Folate) untuk mengelakkan kecacatan saraf dan membantu dalam pembentukan otak bayi.
  • Sebiji B-Complex Shaklee membekalkan 200mcg folate. Selalunya diambil bersama Vitalea Shaklee yang membekalkan lagi 200mcg folate.




Vitalea Shaklee
Multivitamin Shaklee
Vitalea With Iron Formula
  • Ia membekal 28 vitamin dan mineral termasuk Iron.
  • 2 biji tablet membekalkan 27mg iron. 1 tablet 9mg iron.
  • Iron penting dalam pembentukan hemoglobin dan mengelakkan anemia.
  • Turut mengandungi vitamin D sebanyak 200IU dalam 1 tablet.






Kalsium Shaklee
Kalsium Shaklee

OsteMatrix
  • Lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Copper, Manganese, Boron dan Zinc.
  • Bukan sekadar kalsium. Mineral lain penting untuk meningkatkan penyerapan kalsium.
  • Membekal 250mg kalsium dan 100IU Vitamin D pada setiap 1 tabletnya.
  • Penting untuk pembentukan tulang bayi, jika kurang, bayi akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. So, Ibu akan sakit belakang, tulang rapuh, gigi sakit dan sebagainya.
  • Ostematrix juga membantu untuk mengelakkan sembelit di kalangan ibu mengandung.


Selain itu, Vitamin di bawah juga AMAT DIGALAKKAN untuk diambil oleh ibu mengandung.


Omega Guard Shaklee
Minyak Ikan berkualiti tinggi daripada Shaklee
Omega Guard
  • Bekal Asid Lemak Omega 3 tulen yang tidak dapat dihasilkan oleh badan yang kaya dengan DHA dan EPA.
  • Penting untuk perkembangan otak bayi yang sihat dan kesihatan visual bayi.
  • Kajian menunjukkan ibu yang mengambil minyak ikan seawal kehamilan akan melahirkan bayi yang lebih bijak.
  • 1 capsule membekalkan 300mg asid lemak omega 3, 120mg DHA dan 180mg EPA. 

Vitamin C Shaklee
Vitamin C dengan teknologi Sustained Release



Vitamin C
  • Penting dalam meningkatkan penyerapan Asid Folic dan Iron ke dalam badan.
  • Istimewanya Vitamin C Shaklee kerana diperhebat dengan teknologi Sustained Release iaitu 100mg vitamin c akan dilepaskan pada setiap jam ke dalam darah untuk penyerapan maksimum. Tanpa teknologi ini, vitamin c yang tidak diserap dalam jam yang pertama akan dibawa keluar dari badan melalui air kencing.
  • Meningkatkan sistem imun ibu disepanjang tempoh mengandung.

OK.. rasanya dah lengkap dah ni. Segala jenis vitamin yang penting telah disenaraikan dan fungsinya sudah diterangkan secara ringkas. 

Kalau nak tahu jadual pemakanan dan dosage yang betul untuk pengambilan vitamin tersebut kena lah menjadi pelanggan saya, hehe...

Jika anda mengalami masalah Anemia atau Hb Rendah pun saya boleh membantu anda. Pengalaman saya menaikkan bacaan Hb saya kongsikan di entry Cara Mudah Mengatasi Anemia Ketika Mengandung.

Take Care Mommies!

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Read More

Dengar-dengar Ramai Yang Ketagih Minum ESP Shaklee, Dan Sebabnya Cuma...

Leave a Comment
Selalu dengar tentang ESP Shaklee kan? Mesti selalukan? Ingin tahu mengapa ESP Shaklee merupakan produk HOT Sales di Shaklee? Mengapa ramai yang ketagih minum ESP Shaklee? dan mengapa penggemar ESP tidak boleh skip minum ESP Shaklee walau sehari?

Protein merupakan salah satu MacroNutrient yang diperlukan dalam kuantiti banyak oleh tubuh dan ini menunjukkan pengambilan protein adalah sangat penting.

Istimewanya, Shaklee menawarkan 9 Asid Amino PENTING yang tidak dihasilkan oleh tubuh dalam setiap kali anda minum ESP Shaklee ni.

Soya Shaklee
Wajah ESP versi zaman awal 70an.
Pengedar Shaklee Sabah
Protein sangat penting dalam nutrisi harian.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya? Dr. Forrest C Shaklee merupakan orang pertama yang mencipta protein yang dihasilkan melalui proses pengasingan protein pada tahun 1961 dan dinamakan Shaklee Instant Protein, kini dikenali sebagai ESP: Energizing Soy Protein Shaklee.

Apa yang menyebabkan ramai ketagih minum ESP Shaklee? BERBEZA sangatkah Protein Soya ESP Shaklee berbanding jenama lain?

Perbezaan paling utama ESP Shaklee dengan jenama lain adalah Shaklee menggunakan kacang soya berkualiti tinggi dan semestinya Non-GMO.

Apa itu Non-GMO? Non-GMO bermaksud kacang soya yang digunakan adalah tidak diubah dari segi genetiknya, tidak disuntik dan membesar secara semulajadi.

Zaman sekarang ni banyak menggunakan suntikan hormon ke atas makanan untuk mempercepatkan tumbesaran. Contoh paling dekat adalah ayam. Untuk menghasilkan ayam yang sihat, gebu dan tahan penyakit, antibiotik disuntik ke dalam ayam tersebut. Boleh baca di sini kesan ayam suntik ni ya.

ESP Shaklee juga rendah di dalam Glisemik Indeks. Ini menyebabkan kita berasa bertenaga dalam jangka masa yang panjang kerana gula dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam darah untuk ditukarkan kepada tenaga. Sebab itu, pesakit kencing manis adalah selamat untuk minum ESP Shaklee.

Energizing Soy Protein Shaklee merupakan satu-satunya produk seumpamanya yang menjamin membekalkan 9 asid amino penting namun tidak dapat dihasilkan oleh badan kita iaitu Histidine,
Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Tryptophan dan Valine.

Apa fungsi 9 asid amino ni? Secara ringkasnya dan bahasa mudahnya macam ni,
  • Histidine - merupakan pencetus histamin yang dilepaskan oleh sistem imun semasa reaksi alergi.  Histidine juga penting untuk mengembangkan saluran darah dan bermanfaat untuk mengurangkan gejala artritis reumatoid (sakit lutut). 
  • Isoleucine - penting dalam pembentukan hemoglobin (sel darah merah) dan menstabilkan paras gula dalam darah.
  • Leucine - memelihara otot, membantu penyembuhan tulang yang patah, otot dan kulit, serta bagus untuk otak.
  • Lysine - penting dalam pertumbuhan serta memperbaiki otot dan berfungsi dalam pembentukan kolagen dengan kehadiran vitamin c. Ia juga memudahkan penyerapan kalsium serta penting dalam pembentukan antibodi, enzim dan hormon.
  • Methionine - membantu dalam menyingkirkan zat beracun dari hati serta membantu dalam pertumbuhan semula hati sekaligus mengurangkan tahap kolestrol di dalam darah.
  • Phenylalanine - dalam keadaan normal, tubuh akan mengubah asid amino ini menjadi Tirosina yang penting dalam sintesis protein, zat kimia otak seperti adrenalin, noradrenalin dan hormon tiroid. Penting dalam sistem saraf otak.
  • Threonine - bantu keseimbangan protein di dalam badan. Penting dalam pembentukan protein dan enamel gigi dan kolagen. Ia juga bantu dalam menghalang pembentukan lemak di dalam hati dan berguna dalam gangguan usus dan pencernaan.
  • Tryptophan - penting untuk pertumbuhan dan metabolisma tubuh. Perlu dalam sintesis neurotransmitter serotinin (hormon gembira) yang membantu dalam mengurangkan migrain dan kemurungan.
  • Valine - penting dalam pembentukan otot, mengawal kandungan gula dalam darah dan memberikan tenaga kepada tubuh.

Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin iaitu dan 4 sumber mineral yang memberikan manfaat kepada tubuh kita. Vitamin dan mineral yang terkandung di dalam ESP adalah seperti gambar di bawah ni :)

Energizing Soy Protein Shaklee
Vitamin & Minerals yang terdapat di dalam ESP Shaklee selain 9 Asid Amino perlu

SHAKLEE ESP
3 Sudu ESP setiap hari membekalkan anda dengan cukup protein harian
Disebabkan ESP menawarkan 9 Asid Amino yang tidak dihasilkan oleh tubuh, ditambah dengan 5 vitamin dan 4 mineral penting, dengan minum ESP Shaklee, kita akan dapat manfaat dari segi kesihatan;-

[√] Rambut dan kuku

Protein merupakan komponen utama dalam membentuk kulit, rambut dan kuku.

- Penting untuk awet muda tau.


[√] Darah: 

- Membantu dalam menghasilkan hemoglobin (sel darah merah) yang berfungsi untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan.

- Elak masalah anemia (kurang darah) dan memastikan darah sampai ke pelusuk badan.

- Kurang oksigen ni yang menyebabkan muka kurang berseri, kusam, penuaan, kebas-kebas dan pelbagai masalah lain.


[√] Otak dan Saraf: 

- Protein mengawal signal otak dengan membenarkan molekul kecik keluar masuk ke dalam sistem saraf.

- So ia meningkatkan fungsi otak, elak migrain, elak kegagalan fungsi otak dan saraf.


[√] Enzim: 

- Enzim di dalam air liur, perut dan usus dibina daripada protein dan ini membantu dalam sistem penghadaman.

- Mengurangkan masalah sembelit, memberikan sistem penghadaman yang sempurna.


[√] Antibodi:

- Antibodi juga dihasilkan daripada protein.

- Antibodi sangat penting sebagai sistem pertahanan badan daripada jangkitan bakteria dan virus.

- Dengan pengambilan protein mencukupi, sistem imun badan dapat ditingkatkan dengan penghasilan antibodi yang mencukupi.


[√] Otot:

- Protein komposisi utama binaan terutamanya bagi otot pergerakan; actin dan myosin yang penting dalam pergerakan otot daripada kelipan mata, otot pernafasan sehingga pergerakan kompleks.

- Jadi, protein amat penting bagi seseorang yang mahu membina otot.

Siapa Yang Sesuai Minum ESP Shaklee?

1. Ibu mengandung
2. Ibu menyusukan
3. Mereka yang ingin turunkan berat badan
4. Mereka yang sentiasa letih dan tidak bermaya
5. Supermom - perlukan tenaga berpanjangan
6. Superdad - perlukan tenaga berpanjangan
7. Mereka yang punyai masalah kulit: kusam, kelihatan tua dari usia sebenar
8. Remaja 13 tahun ke atas sehingga ke warga emas
9. Pesakit kencing manis yang perlukan tenaga namun masa yang sama mahu mengawal paras gula di dalam darah (sangat sesuai)
10. Mahu bina badan :)
dan banyak lagi... bole hubungi saya untuk konsultasi.

----------

So, agak-agak kenapa RAMAIIIII sangat yang TIDAK BOLEH tinggalkan ESP Shaklee dalam diet harian?

Sebab utama kerana ia memberikan TENAGA BERPANJANGAN, selain tu ia jadikan mereka LEBIH AWET MUDA dan kulit kelihatan LEBIH FLAWLESS, untuk ibu menyusu pula, ia membantu dalam MEMEKATKAN SUSU IBU, so baby kenyang cepat cepat, tak payah menyusu lama-lama.

Mahu mencuba PRODUK ini? Hubungi saya SEGERA!

Cara minum ESP
ESP Shaklee berbentuk serbuk yang mudah dibancuh.
----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Pam Susu Untuk Ibu Bekerjaya: Mana Satu Nak Pilih Ni?

Leave a Comment
Perjalanan bergelar ibu menyusu yang bekerja sepenuh masa ternyata bukanlah mudah. Namun, kejayaan penyusuan susu ibu sebenarnya banyak dipengaruhi oleh diri sendiri. Niat menyusukan sejak mengandung amatlah penting dan 90% kejayaan penyusuan susu ibu adalah bergantung kepada niat ini selain daripada sokongan orang sekeliling.


Pam susu pilihan
Sokongan yang boleh dibuat di pejabat
Antara satu tips untuk menjayakan penyusuan susu ibu ini adalah dengan pemilihan pam susu yang bagus. Kini, terdapat pelbagai brand di pasaran dengan harga yang murah sehingga mencecah ribuan ringgit.

Bagi ibu bekerjaya, gajet penyusuan seperti ini adalah antara satu keperluan yang utama dan sangat penting dalam menjayakan penyusuan susu ibu.

Kebanyakan ibu bekerjaya menggunakan pam susu bermula ketika pantang (untuk mengumpul stok susu ibu) sehingga seusia dengan anak yang menyusu iaitu selama lebih kurang 6 bulan (penyusuan ekslusif) dan diteruskan sehingga 2 tahun.


Mengapa ibu bekerjaya memerlukan pam susu?
  • Mengumpul stok ketika berpantang sebagai persediaan bekerja kelak.
  • Memudahkan ketika outstation. Untuk memastikan supply susu sentiasa ada, pam susu amat diperlukan untuk mengepam susu menggantikan hisapan bayi. Susu yang dipam boleh dijadikan stok. Ini juga untuk mengelakkan bengkak susu atau pengurangan supply susu.
  • Untuk sesi mengepam di tempat kerja. 

Pam Susu mempunyai ciri-ciri berikut;-

1. Jenis Pam

Terdapat beberapa jenis pam susu iaitu Manual, Elektik serta Elektrik & Bateri.
  • PAM MANUAL -  adalah pam yang memerlukan tangan untuk menekan pam sepanjang sesi mengepam. Kekurangannya, ia mengambil banyak masa, tenaga ibu dan agak melenguhkan.
  • PAM ELEKTRIK - ialah pam yang memerlukan tenaga elektrik. Juga terdapat dalam bentuk elektrik dan bateri. Pam jenis ini amat mudah dan lebih menjimatkan masa dan tenaga ibu bekerja.

2. Pam Elektrik Double Pumping atau Single Pumping
  • Pam Elektrik terdapat dalam 2 jenis iaitu Double Pumping atau Single Pumping. Untuk ibu bekerja, memiliki pam yang boleh digunakan secara serentak amat digalakkan untuk menjimatkan masa. 
  • Ibu juga perlu memilih pam yang dapat meniru seperti hisapan bayi.
Terdapat juga pam susu yang boleh ditukarkan daripada elektik pam ke pam manual seperti Unimom Allegro atau daripada single pumping ke double pumping seperti Spectra 3. Ibu hanya perlu membeli switch kit atau aksesori tambahan.

Tips Memilih Pam Susu Yang Berkualiti

  • Tekanan pam: ada ibu yang menggemari hisapan kuat, ada yang perlahan. Memilih pam yang mempunyai panel laras jenis hisapan adalah yang terbaik.
  • Cara pam berfungsi
  • Tidak menyakitkan
  • Tempoh jangka hayat penggunaan yang lama
  • Tahan lasak
  • Mudah dibawa, ringan
  • Boleh menggunakan bateri
  • Aksesori sedikit dan mudah dibasuh
  • Bunyi mesin yang tidak mengganggu ketika mengepam
  • Review pengguna (penting tau, survey dulu sebelum beli)
  • Harga mengikut kemampuan
Ciri-ciri di atas amat penting dan bergantung kepada komitmen kerja ibu menyusu. Memilih pam yang memenuhi ciri-ciri di atas sangat penting untuk memudahkan proses pengepaman di pejabat.

Terdapat pelbagai pilihan Pam Susu di Pasaran, antara pilihan HOT Ibu Bekerjaya adalah:-

Double Pump: Medela Freestyle


Spectra S2
Double Pump: Spectra S2
Avent

Avent Natural Comfort Double Electric Breast Pump
Set Menyusu Shaklee
Rumble Tuff Electric Breast Pump

Convertible Manual Breast Pump
Convertible Pump: Unimom Allegro Electric Breast Pump
Pam Menyusu Ibu Bekerja
Autumnz Bliss Single Electric Breast Pump
Manual Breast Pump
Medela Manual Breast Pump
Avent Manual Breast Pump
Autumz Joy Manual Breast Pump

Sekarang ni dah ada pelbagai pilihan buat anda. Pilih secara teliti dan pastikan memenuhi keperluan dan mengikut budget anda.

Jika anda mahu sentiasa cergas dan bertenaga sebagai ibu menyusu, anda boleh dapatkan info penyusuan di entry penyusuan ini.

Selamat menyusukan bayi anda!


----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Read More

Terbang Tunduk versi MasCel Aya & Sam

Leave a Comment
Lagu tema MasCelAyaSam. Terbang Tunduk oleh Fynn Jamal. Saya suka sangat lagu ni sebab liriknya memperingatkan saya agar sentiasa low profile walaupun dikatakan telah berjaya di dalam bisnes Shaklee ni. Sama-sama kita hayati liriknya, best!

Aya Rohaya Chalo
Master Celebration Gift, 19 Oktober 2014, Pacific Sutera, Kota Kinabalu.
Fynn Jamal Terbang Tunduk
Berjalan masuk di red carpet diiringi lagu Terbang Tunduk Fynn Jamal :)

Lirik - Terbang Tunduk (Fynn Jamal)

Bertahanlah wahai raksa, jangan kau terhenti,
Berpautlah wahai nyawa, ini bukan mimpi,
Saksikan dengan mata,
Rasakan dengan jiwa,
Kau sedang tinggi...

Jauhnya kau terbang,
Siapa sangka?
Getir yang menghalang tak besar mana,

Payah-payah semalam,
Moga mudah selamanya.

Tiap apa yang mematah tegakmu,
Tiap yang menolak,
Tiap yang memijak henyak,
Biar di belakangmu.

Jangan dikenang,
Moga dibuang dendam dan sayu.

Tuhan,
Jangan Kau izin aku lupa,
Jangan Kau aku mendepang dada,
Pesakkan hatiku pada hati,
Paksakan ku tunduk sehingga mati...

Bestkan?



New Highlight AyaChalo from Mohd Munzir on Vimeo.
Read More

Pabila Upline Shaklee Mengutuk Di Master Celebration Aya & Sam

1 comment
Master Celebration Aya Sam hampir sebulan berlalu. Tapi dalam tempoh ni barulah siap semua video sepanjang majlis berlangsung. Dan hari ni saya nak kongsikan sharing daripada my Shaklee Mentor. Tanpa mentor yang menyuluh disepanjang jalan, sudah tentu saya tidak akan ke mana-mana. Namun lain benar rasa debarannya bila mendengar orang bercakap mengenai diri kita, siap kena kutuk, perli... huhuhu...

Lyna Noh Lin Chalo Ainul Malik
Bersama Upline: Lin Chalo & Ainul Malik
Apa-apapun anda saksikan lah sendiri part mana upline-upline saya ni, Master Lyna Noh (iReach) dan Master-To-Be Lin Chalo (mommy Shaklee saya) mengutuk diriku yang serba kekurangan ini... buang yang keruh, ambil yang jernih, kerana hidup perlu diteruskannnn...

Master Lyna Noh Speech

Master Lyna Speech For Mascel Aya Chalo on Vimeo

Master-To-Be Lin Chalo Speech

Lin Chalo Speech on Vimeo

Kaw-kaw kan "perlian" diorang ni? Walau dikutuk, walau diperli Saya tetap nak declare.. I LOVE MY MENTOR! Muaaahh!

Tanpa anda, siapalah saya :)

Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home