Cara Mudah Atasi Anemia Semasa Mengandung

4 comments
Assalamualaikum, Good morning gojelicious! Hari ni saya nak share tentang anemia atau kurang darah atau low Hb semasa mengandung. Ramai yang mengalami kurang darah semasa tempoh mengandungkan? sama seperti saya. Sewaktu mengandung anak ke3, saya mengalami kurang darah yang agak kritikal bagi saya kritikal la, hehe... Mendaftar di Klinik Ibu dan Anak pada usia kandungan 17 minggu dengan bacaan Hb cuma 8.7 sahaja!! Nurse dah start membebel dah... huhuhu.. patutpun sebelum tu muka memang selalu pucat, kepala kerap migrain, sering penat dan rabun. Eh rabun pun ada kaitan ka? hahaha... saya memang rabun setiap kali mengandung, dan kali ke 3 ni berkekalan pula. Anak 1st dulu hilang juga rabun tu, time tu rugi ja buat spec mahal. Tapi sekarang memang perlu, lebih-lebih lagi bila drive malam. Ok, melalut dah pula. Kalau nak tau lebih lanjut tentang apa itu anemia dan Hb rendah boleh baca kat sini.

So, hari ini saya nak tunjukkan bagaimana cara saya mengatasi anemia semasa mengandung. Sebelum itu, saya ceritakan dahulu bagaimana saya meningkatkan bacaan Hb dengan bantuan ubat-ubatan klinik. Seperti biasa, apabila ibu mengandung mengalami anemia, pihak klinik akan memberikan kita Iberet atau pun Obimin untuk dimakan setiap hari. Nurse juga menasihatkan kita supaya banyakkan makanan sayur-sayuran, daging merah, hati, kerang-kerangan, susu dan sebagainya. Ok, saya try hampir kesemua yang dicadangkan dan tidak pernah tinggal Iberet walaupun berasa mual setiap kali makan ubat tu. Huhuhu... Obimin pula saya tak boleh telan langsung. Buweekk.. hahah.. emosi pula. 

Antara tips yang diberikan oleh dokter dan nurse untuk menjadikan ubat Iberet itu diserap semaksimum yang boleh oleh badan adalah:-~ Tidak boleh diminum serentak dengan Susu~ Makan sewaktu perut kosong~ Minum bersama minuman tinggi vitamin C seperti juice dan sebagainya

Ok, saya try semua. But then, bacaan Hb saya masi tidak mencapai normal. Huhuhu.. i'm struggling sebab bermula dari buka buku klinik sehingga usia kandungan memasuki 8 bulan saya berklinik SETIAP 2 minggu dan my anemia masih macam tu! Saya penat sebab beberapa kali dah dapat ceramah FREE hampir-hampir 2 jam oleh sister KKIA dan apabila saya keluar pintu bilik pemeriksaan, semua ibu-ibu yang tengah menunggu lihat saya semacam. Ya la, dah duk 2 jam dalam tu, diorang kena la tunggu saya selesai baru boleh dipanggilkan. Oh, sungguh nightmare!

Last sekali. Saya berklinik pada minggu ke 34, bacaan Hb saya masih 10.0. Bacaan Hb yang normal bagi ibu mengandung adalah 11.0-12.0 g/dl (gram per deciliter). Lagi sebulan nak due.. nurse dah start warning, mahu suntik zinc katanya. Gerun juga mendengarnya, sakit katanya. Mula-mula tak percaya, tapi pastu saya gi scan baby kat klinik swasta dan tanya doktor, dan doktor kata memang sakit prosedur tu... huuuu.. takutnya saya.

At last! Saya call kakak saya dan beliau mencadangkan untuk mengambil suplement Shaklee. Mula-mula tak percaya. Dalam hati kata takkan ubat klinik yang semua orang makan tu pun bacaan Hb masih rendah, Shaklee ni pula boleh naikkan kan? Rasa ragu-ragu masa tu, but saya cakap, why not cuba ja kan. So, saya pun order lah Set Mengandung J2 (2nd & 3rd trimester set), start 4 Oktober 2012 saya makan. Saya beli Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Ostematrix, Omega Guard dan ESP. Ini lah yang saya makan secara konsisten sebab tak mau kena suntik. Hahaha...

Hasilnya? jeng jeng.. pada 17 Oktober 2012 saya berklinik lagi. Bacaannya 11.0!! Alhamdulillahhh.. dengan bangganya saya bagitau nurse saya makan shaklee! hahahaha... serius gembira wey, sebelum-sebelum ni makan macam-macam, paling tinggi saya dapat 10.0 jerrrr... oh my! menyesal tidak ambik shaklee awal2. So mcm tu la ceritanya.. end up pada 12 November 2012 bacaan Hb saya dah 11.8. Bangga mak :)

So, cerita panjang lebar tapi tadak bukti apa cerr kan.. so, sib baik buku klinik masih ada dalam dakapanku.. boleh la saya tunjukkan bukti2 bye-bye anemia story i :P
Set Anemia Shaklee
Miggu ke 17 - Hb 8.7 sahaja


Masalah Kurang Darah
Minggu ke 22 - Hb 10.4
Anemia
Minggu 34 - Hb 10 ~ Still lowwww..
Set Kurang Darah Shaklee
Hasilnya selepas makan Set Mengandung Lengkap Shaklee. Alhamdulillah!

Siapa-siapa yang sedang mengalami Anemia or Bacaan Hb rendah tu, meh sini saya consult cemana bole normalkan bacaan Hb dalam sebulan :)


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.


Aya Chalo | 013-863 3224 | The Founder of Pollux FamilyPengedar Shaklee Sepanggar | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee SabahPenghantaran Ke Seluruh Malaysia

Mahu menjadi AHLI @ PENGEDAR Shaklee? Ketahui Cara Menjadi Ahli Shaklee Di Sini.

Read More

Shaklee Tidak HALAL?

Leave a Comment
Kecoh di laman sosial mengatakan Shaklee Product (M) Sdn. Bhd tidak terdapat dalam list halal JAKIM. Huuu..sungguh mendebarkan. Adakah vitamin shaklee yang saya makan, anda makan dan anak-anak anda makan TIDAK HALAL? Mengapa Shaklee Product (M) Sdn Bhd tidak terdapat dalam senarai JAKIM tersebut? Apa dah jadi.. adakah kita semua TERTIPU???

Jangan panik... jangan bimbang cik akak-cik akak sekalian. Berdosalah saya jika berkongsi benda yang tidak halal untuk anda dan anak-anak anda... tarik nafas.. hembuss.. tarik dan hembus, baca perlahan-lahan ya.. meh saya terangkan satu persatu mengapa Shaklee Product ni tiada dalam list JAKIM.

Ok, pertamanya produk Shaklee adalah keluaran USA, bahan mentah daripada sana, dibuat disana dan diimport ke Malaysia. Jadi seharusnya badan Islam di USA lah yang bertanggungjawab untuk mengesahkan Status Halal bagi produk-produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia. Takkan JAKIM nak pergi ke serata dunia untuk menghalalkan berjuta-juta produk di dunia ni kan? So setiap negara ada badan Islam masing-masing yang akan mengeluarkan sijil halal bagi produk negara terbabit. Cuma persoalannya adakah badan-badan ini diiktiraf oleh Jakim? saya jawab di bawah k... so, settle part ni. 

Persoalan kedua: Jika Shaklee adalah produk USA, jadi siapakah yang bertanggungjawab untuk mengesahkan status kehalalan produk-produknya?

Good question dan anda harus tahu siapakah yang bertanggungjawab. Jawapannya adalah ISA ataupun Islamic Services of America.

Siapakah pula ISA ni?

ISA adalah 1 badan Islam di America yang mengeluarkan sijil Halal yang diiktiraf di 70 buah negara di seluruh dunia. Jakim pula telah mengiktiraf ISA sejak 1982. Klik SINI untuk bukti. Bermakna hampir 32 tahun diiktifar di Malaysia. 32 tahun tu sebaya dengan saya, hoho.. So, adakah ini melegakan hati cik akak sekalian? offcos la kan, dah jelas dan nyata... so pasni no more ragu-ragu untuk menjadi jelita, kurus dan sihat.. hikhik.. ok, saya sertakan info-info penting untuk anda ya...

ISA HALAL CERTIFICATE

SHAKLEE HALAL ISA CERTIFICATE
Sijil HALAL Shaklee yang dikeluarkan oleh ISA
JAKIM dan ISA
ISA tersenarai di dalam Senarai Badan Islam yang Diiktiraf oleh JAKIM. 

Kesimpulannya, Shaklee adalah produk kesihatan semulajadi no.1 dunia yang Halal dan selamat dimakan :)

If masi ragu-ragu, anda bole meninggalkan komen atau PM saya ya. 

Take care!



Read More

Cuti-cuti Singapore Sambil Ber-Shaklee - Part 2

2 comments
Berhari-hari saya siapkan entry kedua tentang Cuti-cuti Singapore Sambil Ber-Shaklee. Alhamdulillah diberi kekuatan jua untuk siapkannya. Hehe.. Ok la, hari kedua dimulakan dgn secangkir ESP, Vitalea, Bcomplex dan Vitamin C. Supplement wajib bagi saya yang kurang bertenaga ni. Takut-takut kehabisan kudrat di Universal Studio Singapore (USS) nanti sebab cadangannya dari pagi sampai ke malam di sana.. huahua macam la laratkan...

Energising Soy Protein
ESP + Horlicks suam-suam berlatarkan kota Singapore! Double sedap rasanya hari ini. Haha...
Hari Kedua: Semua bangun awal hari ni. Semangat katanya hendak ke USS. Time di KK plannya nak ke USS dengan menaiki MRT. Tapi semalam try tanya staff kat receptionist dia inform yang kami bole ke USS dengan FREEEEEE.. aku memang suka benda-benda free ni, terus semangat ni! haha!. Memang tepat sekali pilihan hotelku ini, tiba-tiba rasa berbaloi tinggal kat hotel mahal, kehkeh... Ok, so, sebenarnya hotel Ibis tu merupakan laluan bagi  FREE Tourist Shuttle to Resorts World™ Sentosa bagi Bancoolen/Marina Route. So untuk naik bus ni secara free, anda hanya perlu tunjukkan hotel booking confirmation letter dan keycard bilik. Itu saja. Surat tu bole dapatkan daripada receptionist anda, dan pastikan simpan bebaik tauuu... memandangkan saya baik hati hari ni so saya sharekan Jadual free shuttle bas tu ya. 

Sila print jadual ni untuk memudahkan perjalanan anda. Klik pada gambar untuk redirect ke page RWS.

Tepat jam 9.00pg kami turun dari bilik. Awal gilos demi USS. Takut ketinggalan bas kata i. Hoho.. so, kami 4 beranak menanti agak sabar walaupun hilang sabar dek budak 2 orang yang tidak pandai diam ni, grrr  . Kami menunggu di depan hotel Summer View (depan hotel IBIS sahaja). Terdapat beberapa hotel lagi di sekitar Ibis seperti Big Hotel, Summer View, belakang sikit ada Village Hotel Bugis by Far East Hospitality. Agak bertuah menunggu di sini sebab ia merupakan perhentian pertama free shuttle bas ni. So, bila bas datang, bas masih kosong. Jadi best sebab bole pilih2 seat dan tak perlu berebut-rebut. Masa perjalanan lebih kurang 40-45 minit. Bergantung kepada kesesakan lalulintas. Tapi singapore tak jem punn.. biasa2 ja.

Ini dia budak 2 orang..

Tunggu bas kat depan hotel Summer View, depan tu Ibis Hotel

Jam 10 pagi kami tiba di RWS. Seperti pelanduk masuk bandar, kami mengagak2 arah nak ke USS. Tapi disebabkan kami ramai, so senang la nak mencari jalan. Kami hanya perlu berjalan kaki dalam 5 minit dan terlihatlah escalator naik ke atas. So, kami pun naik laa.. jeng jengggg.. setibanya di atas, saya sangat terhujaaa.. bukan lagi teruja, tapi terhujaaa... memandang ke kiri dan kanan. Wow.. memang fantastic tempatnya.. bestt!! ni baru kat luar, belum masuk USS lagi. Haha.. sorry i over sekejap. Saya tanya suami, eh, mana bola besar (bola hokey) tu.. husband kata, pusing belakang.. belakang ni ja punn.. alahai, rupa2nya betul2 berdekatan escalator saja. Hahaha... bola besar yang saya maksudkan tanda mercu USS tu.. globe yg ada perkataan Universal Studio... so, tanpa malu2 kucing kitorang pun berpose-pose depan tu.. maka rasmi lah sudah menjejakkan kaki ke USS walaupun belum masuk dalam lagi :)

Piss piss kacang piss. Ngam2 pula peta Aussie kat atas kepala. InsyaAllah kembali ke sana pasni. :P
 Selesai bergambar2 jauh dan dekat pada "bola" itu, kami pun menuju ke pintu masuk USS. Syukur dah beli tiket awal-awal time kat aport. Bole baca entry ini untuk tips membeli tiket dengan harga lebih murah berbanding beli kat USS. So, tidak payah berbaris dan kami bergerak terus ke pintu masuk...

Saya kongsikan gambar-gambar kenangan di USS ni ya.. kat USS ni sila la berbaris. Cth bila Po the Panda tu muncul kat mana2, sila la berbaris jika ingin bergambar dengannya. Kami ada amik gambar tapi kat dslr. Malas nak download sebab tak jumpa cable. Haha... lagi satu, kat sini memang ada staff USS yang sgt baik hati dan membantu anda sekeluarga mengambil gambar. So tak perlu risau, cuma sediakan camera saja. Selain tu, if anda nak gambar2 yang ada frame macam kat bawah ni, ini kena bayar la ya. Kami ambil pajek sd50 untuk ketiga2 gambar ni. Dapat 3 keping printed pix dan softcopy. Kena claim kat dark room (nanti bole cek peta lokasi USS ok).

Universal Studio Singapore Plan
USS map.. haa.. kat sini smua dilistkan benda2 yang ada kat USS. So jangan lupa amik 1 kat entrance ya.
Tadaaa!!
Abaikan enchek suami yang "ayu" ittew :P
Aummmm!!
Best juga persembahan diorg ni. Tapi aku tengok anak2 aku blurr ja.
Transformer the Ride: The Ultimate 3D Battle. Berbaris panjanggggg rasa2 dalam 30 minit. Tapi sangat berbaloi. Saya dan Faeq ja yang pegi. Khair tak cukup ketinggian so dia stay luar dengan papanya. Kesian meraung kat luar. Huhuhu.. tp pasni ada alasan suh dia makan nasi banyak2 supaya cepat tinggi. Hehehe..
Muka bangga sebab tengah berbaris nak amik gambar dengan bumblebee yg tengah posing2 kat depan nunnn...
Ancient Egypt. Kami amik gambar ja, sebab banyak games yg perlukan ketinggian.
Selepas menonton Shrek (best gilaa Shrek 4-D Adventure), siap memercik bersin si donkey dan terasa seperti ada labah-labah di kaki. Eh hello Puss :)
Lagiiii...
Membeli belah souvenirs untuk Awal (my 3rd son) yang ditinggalkan. Besar sket mama bawa jalan ya Awal :*

Ok.. itu sedikit sebanyak tentang USS. Kat sini setiap bahagian tu ada restaurant tapi mahal gilos.  Saya lupa la berapa habis tuk makan but rasa2 nya sampai juga sd30++ untuk kami berdua, anak2 disuapkan ja. Tapi memang perlu makan kan, so bayar je la. Hahaha... lagi 1 yang bestnya USS ni, diorang ada sediakan stroller untuk disewa untuk single and twins seat. Untuk twins kena start sewa kat entrance sebab kat mana2 part USS, ada gak stroller disediakan tapi hanya yang single. Sampai ke The Lost World anak saya dah kepenatan. So, saya pon sewa la single stroller, sd15. Syukur anak yang satu lagi masih gagah meneruskan perjalanan. Di USS ni sangat mudah la. Nak bawa stroller sendiri pun ok, sebab setiap bahagian ada "stroller parking", so memang sangat membantulah. O ya, surau pun disediakan di Sci Fi City berhampiran roller coaster. So, kesimpulannya sangatttt best pegi kat sini memang berbaloi2 dengan harga tiket sd68 
 dewasa tu.


Pokai mak... huhuhu...

Ok la.. nanti saya sambung pula cerita kat S.E.A Singapore ya. Unplanned sebenarnya.. tiba2 dah termasuk di kawasan Aquarium, eh eh...

~Jumpa di Cuti-cuti Singapore Sambil Ber-Shaklee - Part 3~


Kalau nak baca Part 1 bole klik SINI
Read More

Salam Maulidur Rasul

Leave a Comment
Selawat dan salam ke atas junjungan kita, Nabi Muhammad salallahualaihi wassalam ( صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد ). Pengorbanan dan kasihnya pada kita sepanjang zaman. 
Jom banyakkan selawat sempena hari keputeraan Baginda. 


Yaa Nabi Salaam 'alaika
Yaa Rasul Salaam 'alaika
Yaa Habib Salaam 'alaika
Salawaatu'llah 'alaika

Ashraqa'l Badru 'alaina
Fakhtafat Minhu'l Buduru
Mithla Husnika Maa Ra'aina
Qattu Yaa Wajhas-Suroori

Anta Shamsun Anta Badrun
Anta Noorun Fawqa Noori
Anta Ikseerun Wa Ghaali
Anta Misbaahu's-Sudoori

Yaa Habibee Yaa Muhammad
Yaa 'arusa'l Khaafiqayni
Yaa Muayyad Yaa Mumajjad
Yaa Imama'l Qiblataini

Man-Ra'aa Wajhaaka Yas'ad
Yaa Kareem Al-Waalidaini
Hawdhuka's-Saafi'l Mubarrad
Wirdunaa Yawm An Nushoori

'aalim-Us-Sirri Wa Akhfaa
Mustajeeb-Ud-Da'awaati
Rabbi Farhamnaa Jamee'a
Bijamee-'is-Saalihaati 


Sumber daripada: Arnamee


Read More

Cuti-cuti Singapore Sambil Ber-Shaklee - Part 1

1 comment
Assalamualaikum u'olss..

Berhari-hari sudah berniat nak share pengalaman bercuti ke Singapore. Mesti ramai yang nak pergi sana kan? So saya kongsikan pengalaman dengan harapan anda pun mudah nak berjalan2 ke sana. Jom kita cuti-cuti sambil ber-Shaklee!!

shaklee on travel
Bekalan supplement sepanjang perjalanan, wajib tau!
Bawa 1 beg ni ja. Kat aport sempat lagi COD shaklee.. hehehe..
3hb Jan 2014 - Kami (saya, suami dan anak-anak) berlepas dari Terminal 2, Kota Kinabalu ke Changi Airport. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam 30 minit. Dalam flite alahai anak keduaku Khair tersangat la aktif. Sebelah dia duduk seorang pakcik Mat Salleh yang fasih berbahasa melayu.. apa lagi, diorang dua boleh borak2, dan anak aku sempat buat cubaan menarik bulu tangan pak-salleh tu, uwahhh... nasib baik sempat tarik tangan dia.. huhu.. malunya i. Nasib baik pak-salleh tu peramah orangnya, dia just cakap "tidak mengapa" bila saya say sorry... oh my Khair!

Khair dan Pakcik Salleh :P
Tunggu luggage at Changi Airport
Setibanya di Changi Airport, kami padahal saya sebenarnya tersangat la excitednya. Ini merupakan trip melancong family pertama kami ke oversea muahahah, oversea la sangat,  so tu yg over tu. Ok, bila dah settle urusan immigration, kami pun mengambil luggage dan keluar melalui  pintu arrival. Ok..keadaannya sama ja macam Malaysia, cuma orang2 sana smua speaking2 belaka. Keluar dari pintu, kami tidak ada rancangan tetap sebenarnya - nak naik bas/teksi or train. Memandangkan luggage kami sangat gedabak besarnya dan anak2 pun masih kecik kami mengambil keputusan untuk naik teksi. Tapi.... sebelum naik teksi, saya ajak suami pusing2 dulu di area arrival hall tu. Jalan punya jalan walhal jalan dekat ja pun kami terjumpa 1 booth yang mana adik manis kat situ approach kami dengan berkata, "USS ticket, USS ticket maamm".. so sy pun singgah dan adik manis tu menerangkan lebih lanjut. Memandangkan harga tiket di situ murah sd6 berbanding beli di USS so kami pun ambil keputusan untuk beli tiket USS dan Zoo Singapore, dan juga kami telah membeli simcard SingTel sebab terlupa pula digi tak bole pakai kat sana.. hahahahaa..so kami laki bini pun membeli 2 simkad berharga sd28 darab 2. Saya cadangkan anda jangan beli kat sini. Cari mana2 SevenE, ada lagi simkad murah dalam sd15 mcm tu. Saya dah terbeli so hantam saja la.. yang penting bole whatsapp customer dan coaching anak cucu shaklee. Tu paling penting. Online biz.. mana2 pon bole.. hehhehehe...

So, after settle, kami pun berbaris untuk naik teksi. Time berbaris tu ter-kagum sekejap sebab teksi2 kat sg ni tersangat la mewahnya. Suami sempat bergurau kata nat naik Peugeot, saya pula kata entah2 naik toyato prius. Sekali sampai giliran, uolls nak tau teksi apa kitorg dapat? ce teka, ce teka.. gelak besar kami berdua.. anak2 blur ja tengok mama papanya... kitorg dapat teksi Merc... hahahhaha... perasan kaya kejap :P, bayaran teksi dalam sd20++ lupa, exact fare sbb cik hubby yg bayo. After 6pm merupakan high peak, so bayaran teksi agak mahal sedikit. 

Perasan orang kaya japs.. hahahhaa...
Marina Bay Sand dan Singapore Flyer dari kejauhan
Lalu teksi pun meluncur laju ke hotel kitorg menginap: Hotel Ibis Singapore on Bancoolen. Sanggih sungguh namanya. Hotel ni bole tahan juga mahalnya (RM1250+-/3 malam), sebab saya bawa anak2, so if hotel biasa biliknya agak kecik, so kesian ngan anak2.. syukur ada duit sket, so sy pun booking la hotel ni. Hotel Ibis ni saya bagi 4 bintang. Service ok, bilik selesa, tandas bilik tip top, front office staff sangat peramah, banyak membantu dan untuk info cafe hotel adalah NON-HALAL ya. 

Lokasi hotel di sekitar Bugis Street, tepi hotel ada 7E, depan hotel ada Burger King, belakang jalan sikit ada McD dan KFC, depan hujung ada kedai mamak. Haaa.. 2x kami makan kat kedai mamak ni, dan 2x juga anak say Faeq jatuh dari kerusi. Hahahaa... Yang paling best, depan hotel ni iaitu hotel Summer View merupakan tempat laluan Free Shuttle Bas ke Resort World Sentosa (RWS) yang juga melalui Marina Mandarin, Marina Bay Sand, Carlton Singapore dan Swisshotel The Stamford. Masa perjalanan ke RWS mengambil masa dalam 35 minit bergantung kepada kesesakan lalulintas. Jika anda berniat untuk menggunakan khidmat free shuttle bas ni, sila minta Resit Penginapan daripada pihak hotel sebab ketika naik free bas tu, konduktor bas akan cek resit ni dan juga kunci bilik (kad tu). Pakcik konduktor sgt skema tau, lama jg dia baca resit aku tu.. huhuhuhuhu... namun akhirnya kami berjaya naik free bas. So, tak payah pening2 nak naik teksi or naik MRT, naik bas pun best.. bole pusing2 tgk Marina Bay Sand, Singapore Flyer (mcm Eye on Malaysia tu) dan bole tengok keadaan bandaraya singapore.

Our room... 1514 :)
Travel with shaklee
Sengaja pilih 2 katil single sebab bila bergabung muatlah kitorg 4 beranak
Ok..sambung cerita i pula. After sampai bilik, kitorang rehat2 dan buat apa yang patut, dan sebelah malamnya pula kitorg anak beranak berjalan2 ke Bugis Street.. cuci-cuci mata ja, tak beli apa pun.. survey kawasan ja. hahaha.. dan after makan makan di 1 kedai kitorg pun balik bilik dan rehat. (lupa nama kedai, tapi glemer dgn popia basah, siap masuk majalah bagai lagi, aku makan rasa biasa2 ja, huahuaa)... harga makanan sini standard dalam sd6-sd9 (darab dengan RM 2.60). Rasa makanan biasa2 ja, tidak la sangat sedap, dan tidak pula tak sedap langsung... kira macam makanan sihat la.. tak masin sgt, tak manis, dan kurang msg. O ya, sebelah Ibis ni ada shopping complex... sempat gak pusing2, tapi memandangkan badan dah penat, so kitorg cuci-cuci mata ja... balik hotel - ready2 nak ke USS esok... so, nantikan entry PART 2 yaaa...  kesimpulan hari pertama - singapore memang best tapi mahal. hahahaha... oh my fulus!!

Bercuti dengan shaklee
Depan tu adalah Bugis Street, ala2 Petaling Street ja.
Kalau nak consultation tentang supplement yang penting ketika travel bole tinggalkan komen yaaa :)
Sharing is caring <3

.............bersambung di Cuti-cuti Singapore Sambil Ber-Shaklee - Part 2........
Tunguuuuuu

Read More

ALFALFA SHAKLEE YANG MAGIC: HIMPUNAN TESTIMONIAL

Leave a Comment
Salam.. dah lama diriku menyepi dari blog ini. Sempena PROMO ALFALFA yang HOT ittew, saya bawakan KHAS himpunan testimonial pelanggan yang memang sah-sah jatuh cinta dengan kehebatan ALFALFA ni... nak tau? kena baca sampai habis k...

ALFALFA: Menghilangkan Keputihan & Mengurangkan Senggugut

Dari rakan pengedar shaklee Puan Maslinda:
"Salam semua. Testimoni customer saya. 

Beliau mengalami keputihan dan bila period sure sakit teruk..senggugut..saya cadangkan ambil alfalfa dan vitamin e..beliau ambil set bajet dulu...alhamdulillah, sekarang keputihan hilang, senggugut period pun tiada. Beliau siap repeat fullpack terus. Kepada wanita diluar sana yang alami sama seperti customer saya, cubalah set ini. InsyaAllah..lepas cuba terus bercinta dengan Shaklee."

ALFALFA: Untuk KURUS!

Dari Pn.Masz

"Assalam...
Nak kongsi testimoni saya yang terbaru...konsisten Alfafa+lecithin saja...alhamdulillah ada susut.. saya ada ambik cinch+esp tapi tak konsisten sangat kadang seminggu 2-3x je ambik. Seronok dengan perubahan ni...badan rasa ringan perut pun dah tak buncit...berat pun dah ideal.. "


Alfalfa Shaklee
Tq Puan Masz sebab pinjamkan gambar :)

Dari Puan Aina:
"Assalam.. Last 2 months masa lpas raya saya ada share testimonial sy kn.tapi ade yg request gambar sy dgn baby..hihi ni baru je semalam amek gambar & timbang berat.alhamdulillah masih maintain 47KG lg. Pada yg susah hati, takut lps stop consume slimming set shaklee, takut jd bouncing weight tu, jgn susah hati ye.sbb skg ni, lps dpt berat ideal, sy just continue dgn ESP & ALFAFA aje sbb bagus utk breastfeeding & kesihatan luar dlm terutamanya wanita. Masih maintain lg berat badan alhamdulillah even takde dh mkn lecithin utk bakar lemak."

Haaa.. tu ada no.hp Puan Aina kita, kalau nak tanya tips2 bole la whatsapp dia, tapi kalau nak harga Slimming Set berbaloi2 bole beli dr saya, hihi...


Alfalfa Slimming
Tq Puan Aina... selim melim gitue...

ALFALFA: Badan Ringan Bertenaga!

Dari Pn. Aida:
"Salam semua kawan2...hari ini saya nak syer tentang manfaat alfafa ni..saya dah ambil alfafa ni sejak abis pantang feb 2013,hinggalah sekarang...apa yg bestnya dgn alfafa ni..saya dapat rasakan perubahan yg ketara pd tubuh badan saya.saya rasa ringan je,kalau dulu kan seingat saya bila bangun pagi mesti rasa sakit kat tumit kaki..lenguh badan,sakit kepala...tapi sekarang alhamdulilah sgt..masalah tu saya dpt atasi dgn bantuan alfafa.. Sebenarnya pengambilan yg konsisten sgt penting,hasilnya kita dpt bonus iaitu tubuh badan yg sht...tiada yg bermakna seseorang tu kan selain memiliki kesihatan yg baik.."
Tq Pn. Aida atas gambar Alfalfa yang gojess tu :* 

ALFALFA: Sebagai Milk BOOSTER!

Dari Pn. Zalina:
"as salam...nk kongsi pengalaman sendr...
semasa berpantang sy hnya smbung esp dan alfalfa shja(baki dr set hamil) dan kini trs consume esp dan alfalfa...alhamdulillah susu msh ada utk si manja khairur zainal zafril yg kini berusia 6bln...trima ksh Allah...i  shaklee"
Alfalfa Milk Booster
Terima kasih Pn. Zalina suda share gambar EBMnya.. nyummy!

ALFALFA: Atasi Masalah Period Tidak Teratur

Dari rakan pengedar Pn. Azie:
"Customer ni ambil lechitin+alfalfa utk kuruskan badan....TAPI dalam pada nak kuruskan badan, ALHAMDULILLAH period kembali keluar SETELAH berbulan2 tak keluar LEPAS SEMINGGU AMALKAN SET SHAKLEE....gituuuuuuu kann..

Kalau nak tau, PERIOD YANG BERMASALAH AKAN LEBIH TERATUR DENGAN PENGAMBILAN -----> GLA COMPLEX dan AFALFA YEPPP!!! "

Alfalfa Shaklee
Haaa...siap bukti printscreen whatsapp ni haaa.. :)
ALFALFA: Kurangkan ALERGIK sambil kurangkan Lemaks :)

Dari Pn. Yana:

"Esp+alfalfa+lecithin tuk set kurus....sye nie alergi Kulit sejak kecil lagi...bile mkn seafoot msti gatal,kemerahan n bgkak 1badan.....sejak mgamalkan esp pada tahu lepas semasa mgandung ank p1, alhamdulillah alergi kulit dah bkurangan.....bby pun sihat, skrg sye mgambil alfalfa+lecithin, perut pun x buncit n rase ringgan jer...smlm sye mkn seafoot( udang galah + sotong) alhamdulillah dah xder rase gatal kat kulit, kemerahan, bengkak pun xder ....mmg berkesan, kulit pun lembut jer....bgus produk shaklee nie......tq shaklee"

+++++++++++++++

Ok lah.. cukup untuk ini saja buat hari ni. Tadi mencari2 testimonial Alfafla sebagai Kacip Fatimah tak jumpa pula, tapi ada beberapa customer Aya yang mengatakan suami tanya makan apa sebab rasa lain mcm, hihihih.. so paham2 la yer...

So, sempena PROMO, jangan lepaskan peluang untuk try test. Alfalfa ni ada 2 size. Ada 330bj, yang mana sesuai dengan anda yang baru saja nak try test, OR 700bj buat anda si pencinta Alfalfa... dapatkan hari ini dari pengedar anda!


****Kredit to: Group Shaklee GBS atas sumbangan testimonial yang best2 <3

___________________________________________

 

Untuk order klik sini:


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Aya Chalo | ID: 889835 

Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: aya.shaklee@gmail.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Aya Chalo
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home