Tips Memilih Upline Sebelum Menjadi Ahli Shaklee

Leave a Comment
Sejak akhir-akhir ni ramai yang bertanya bagaimana cara untuk menjadi ahli Shaklee. Malahan ada juga yang bertanya bagaimana cara untuk menjana pendapatan lumayan melalui Shaklee. Jawapannya mudah iaitu anda haruslah memilih upline yang tepat agar dapat membimbing dan menyokong anda menjadi ahli Shaklee yang mampu menjana pendapatan lumayan. Teruskan membaca untuk mengetahui tips memilih upline yang hebat.

MOTIVATION RALLY
Kenangan Motivation Rally 2013 vs 2014. Alhamdulillah leaders bertambah ramai :)

Shaklee adalah MLM? Ya, MLM. Namun, ini bukan bermakna upline hanya perlu goyang kaki sementara downline bekerja keras. Tidak sama sekali. Jika benar sistemnya seperti itu sudah tentu ianya tidak akan bertahan lebih 50 tahun di dunia dan hampir 20 tahun di Malaysia. Tidak perlukan modal beribu raban untuk menjadi ahli Shaklee, malahan sesiapa yang berusaha lebih tidak kira upline kah, downline kah, menjadi ahli hari ini atau setahun yang lalu kah, jika anda mahu dapat lebih, anda akan dapat lebih. Malahan sudah terbukti ramai downline yang mempunyai pangkat lebih tinggi daripada upline (seperti saya, hihihi). Jadi secara logiknya, ini membuktikan Shaklee tidak mengkayakan upline dan tidak menganiaya downline. Adil bukan? Anda buat, anda dapat.

Bagaimana pula jika hanya ingin menjadi ahli Shaklee sebagai pengguna sahaja? Anda boleh dikatakan bertuah kerana dengan menjadi ahli Shaklee anda boleh menikmati keistimewaan yang tidak akan diperolehi jika anda bukan ahli.

OK, jadi, apa langkah pertama untuk menjadi ahli Shaklee?

Sebelum anda putuskan untuk mendaftar dengan mana-mana Ejen Shaklee, anda haruslah membuat beberapa research ke atas bakal upline anda kerana selepas anda mendaftar, anda tidak boleh menukar upline sesedap rasa dan anda perlu menunggu dalam satu tempoh (1 tahun tidak aktif dan cuma boleh mendaftar semula selepas 6 bulan tamat tempoh keahlian).

Ramai dah kawan-kawan yang kena upline macam ni dan saya hanya mampu menasihatkan mereka agar bersabar :)


Ciri-ciri upline yang dapat membimbing anda untuk suksess.

1. Aktif bershaklee - anda boleh lihat melalui blog, facebook, atau apa-apa laman sosial bakal upline tersebut. Jika aktif, anda boleh pertimbangkan.

2. Group Shaklee yang aktif - mempunyai group shaklee yang kukuh, ramai ahli, banyak aktiviti coaching, kelas-kelas offline dan online. Anda boleh bertanyakan kepada bakal upline anda samada wujud atau tidak group sebegini yang dikelolakan sendiri oleh beliau.

3. Group Supporting wujud -  mempunyai group-group facebook secret KHAS buat downline, segala info berkenaan Shaklee ada di dalam group tersebut, termasuk bahan-bahan untuk bisnes. Ini sangat penting kerana selepas menjadi ahli, anda memang sangat perlukan sokongan sebegini untuk menambah ilmu tentang produk dan mendapat suntikan motivasi.

4. Whatsapp/Telegram/WeChat Group - support group yang siap masa berfungsi untuk memudahkan perbincangan sesama ahli. Ini juga sangat penting untuk menjawab soalan-soalan kecemasan jika customer mengutarakan soalan bonus kepada anda. Melalui group ini anda boleh mendapat jawapan segera yang amat membantu.

5. Upline yang sentiasa membantu dan expert tentang Shaklee (sangat penting).

SECRET GROUP SHAKLEE
Ini pula group secret untuk downline yang mahu berbisnes. Segala info dikongsikan di sini.


Bagi anda yang cuma mahu mendaftar ahli shaklee untuk makan sendiri, anda harus memastikan upline anda serba tahu dan mampu menjawab segala persoalan anda berkenaan produk seperti vitamin yang sesuai dengan keadaan kesihatan anda, cara makan terbaik, dosage dan sentiasa membantu anda untuk mendapatkan stok bila diperlukan.

AHLI MAKAN SENDIRI
Group Ahli Makan Sendiri POLLUX.. anda sentiasa dihargai :*


Bagaimana untuk menjadi ahli Shaklee akan saya kongsikan pada entry berikutnya.. Jangan lupa aplikasikan tips memilih upline Shaklee yang saya kongsikan di atas. Moga bermanfaat :)

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo



Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
-----------

Jom layan gambar-gambar aktiviti empayar POLLUX Family kami :)

JOM HEBAT MEGA
Jom Hebat KK - sesi kongsi-kongsi aura 
POLLUX SHAKLEE
Pollux Appreciation Gala 2013-2014.. Tahniah semua yang dapat recognition dan cabutan bertuah
POLLUX SHAKLEE
Motivation Rally KK 2013, Congrates my leaders
NATIONAL CONFERENCE SHAKLEE 2014
Malam Glitter Nite bersama Mr. Victor Lim
POLLUX LEADER REWARDS
Belanja my leaders :)
POLLUX SHAKLEE
Leaders Coaching Class
ROGER BARNETT SHAKLEE
Kenangan National Conference with Mr. Roger Barnett & my downlines
POLLUX SHAKLEE
Glitter Nite National Conference
POLLUX SHAKLEE
New Distributor Training bersama anak cucu POLLUX
JUTAWAN SHAKLEE MAMAFAIZ
Bersama barisan rakan-rakan Master Coordinator Shaklee pada malam Be The Star, Excusive Dinner dengan Mr. Roger Barnett CEO Shaklee.
POLLUX SHAKLEE
Posing selepas Health & Wellness Talk di Kota Kinabalu Shaklee Branch.
OFFLINE COACHING SHAKLEE
Kelas Offline Coaching di Kota Belud
Read More

Koleksi Testimonial Hebat Vivix Shaklee

Leave a Comment
Promosi Vivix masih berlangsung sepanjang Julai ini. Hari ni saya nak share Koleksi Testimonial Hebat Vivix Shaklee untuk menambahkan keyakinan anda terhadap produk terbaik Shaklee ni.

Alhamdulillah, Vivix Shaklee bukan saja meningkatkan taraf kesihatan individu malahan membantu ramai pesakit penyakit kronik untuk sembuh dan menikmati hari-hari yang lebih baik dari sebelumnya.. Saya yakin, kesihatan bukan untuk digadaikan, dan kesihatan amat penting buat insan-insan yang kita sayangi. Betulkan? :)

TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Kulit Cantik

Testimonial Vivix Shaklee


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Darah Tinggi, Kolestrol Tinggi & COAD

Testimonial Vivix Shaklee


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Fibroid

Testimonial Vivix Shaklee


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Kanser (Cancer)

Testimonial Vivix Shaklee


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Kebas-kebas

Testimonial Vivix Shaklee Kebas


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Perokok Tegar

Testimonial Vivix Shaklee Smoking


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Sakit Sendi

Testimonial Vivix Shaklee Sakit Sendi



TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Kencing Manis

Testimonial Vivix Shaklee Kencing Manis


TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE -  Strok

Testimonial Vivix Shaklee Strok


Testimonial Vivix Shaklee Strok

Banyak manfaatnya kan? Antara manfaat lain Vivix Shaklee adalah seperti di bawah;-



Hadiahkan kepada insan tersayang SEKARANG. 

Klik "Buy Now" untuk pembelian terus ATAU klik "Contact Us" untuk Private Message ke Official Facebook Page kami.

KLIK untuk info berkenaan Vivix Dan Awet Muda 
KLIK untuk info berkenaan Promosi Vivix Julai 2014


Tempahan melalui shopping cart eSell Shaklee
Klik SINI untuk eSell Customer Guide 
----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:


Aya Chalo | ID: 889835 | Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
FB Page: MyLittleMomo by AyaChalo
FB Page: Vitamin Story
OR
Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Read More

Tips Menguruskan Lengan - Paha - Perut

Leave a Comment
Tips simple yang hebat oleh Kevin Zahri. Bagaimana kita boleh menguruskan lengan - paha - perut. Ketiga-tiganya aset penting ni. Walaupun bulan puasa tp jika pengambilan makanan tidak dikawal maka tiga bahagian ni yang akan naik dahulu, betul ka tidak? Heheh.. ok so saya kongsikan tips mudah untuk sama-sama kita memiliki lengan paha dan perut yang  cun di pagi raya!

Cuma dengan 8 cara:-

1.
Kawal pemakanan anda
√ Berhenti sebelum kenyang.
√ Setiap lebihan 8000 unit kalori dalam badan akan menambah 1kg berat anda.

2.
Kurangkan Karbohidrat, lebihkan Protien
√ Karbohidrat berikan rasa kenyang hanya 2 jam
√ Protien berikan rasa kenyang lebih lama

3.
Jangan Berlapar!
√ Bersarapan WAJIB, sebab meningkatkan metabolisma - lemak cepat terbakar
√ Makan selepas jam 7 malam akan menggemukkan kerana metabolisma akan berkurangan selepas jam ini.
4.
Elak / kurangkan minuman bergula / berkafien
√ Gula berlebihan - kegemukan
√ Kafien sebabkan metabolisma menurun, juga menyingkirkan nutrien/vitamin dari badan. Sia-sia amik vitamin kan?

5.
Minum 8 gelas air kosong setiap hari
√ Cara kurus paling mudah
√ Menyingkirkan toksin/ bahan kumuh dari badan. Begitu juga dengan lemak yang telah diuraikan.

6.
Lakukan senaman ringan
√ 30 minit sehari saja
√ Bakar kalori berlebihan di dalam badan

7.
Pilih program diet terbaik
√ Tidak perlu buang duit ke slimming centre - membazir, anda sendiri boleh buat di rumah

8.
Positifkan diri
√ Plan satu target yang anda ingin capai seperti berapa berat yang ingin dicapai dalam jangka masa tertentu.
√ Silalah disiplin.

Suka tips ini? SHARE kan kepada rakan anda!

Untuk MENCEPATKAN proses kurus, anda juga boleh mencuba SET KURUS BUDGET shaklee.. pasti tidak menyesal.

LECITHIN - memecahkan, membakar dan mengemulsi lemak agar mudah diserap oleh alfalfa.

ALFALFA - bertindak sebagai SPAN yang menyerap segala lemak di dalam darah dan membawa keluar lemak-lemak keluar dari badan.

Set Kurus Budget Shaklee

Dapatkannya sekarang!


Tempahan melalui shopping cart eSell Shaklee
Klik SINI untuk eSell Customer Guide 
----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:


Aya Chalo | ID: 889835 | Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
FB Page: MyLittleMomo by AyaChalo
FB Page: Vitamin Story
OR
Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Read More

Customer User Guide: Cara Membuat Tempahan Menggunakan eSell Shaklee

Leave a Comment
Shaklee Product Malaysia telah melancarkan satu shopping tools yang dinamakan eSell Shaklee untuk memudahkan proses pembelian produk shaklee. Di dalam entry ini, saya akan kongsikan Customer User Guide iaitu cara menggunakan shopping cart shaklee eSell yang begitu mudah dan mesra pelanggan.

Shaklee eSell yang dilancarkan pada 2 Julai 2014

Sekiranya anda, klik button pesanan di blog/facebook/instagram Shaklee Independent Distributor atau dikenali sebagai ejen Shaklee, tidak kiralah ejen Shaklee tulis sebagai "Order Now", "Beli Sekarang", "Tempahan" dan apa-apa button yang membawa anda ke skrin seperti di bawah, anda sebenarnya "sedang" berada di dalam sistem shopping cart eSell shaklee.

Paparan pertama di dalam tools Cart eSell Shaklee




Cara membuat tempahan melalui tools eSell Shaklee.
(Anda boleh memilih bahasa yang anda mahukan - English, Bahasa Malaysia, Chinese)

Langkah 1:
Apabila paparan seperti di atas muncul, klik "Agree" kemudian "Next".

Langkah 2: 
Setelah menekan "Next" paparan seperti di bawah akan muncul. Paparan ini menunjukkan produk yang dicadangkan di dalam Entry (blog) ataupun di dalam Iklan (facebook/intagram/dll) yang anda baca sebentar tadi.

Anda boleh memilih kesemua produk yang dicadangkan atau memilih mana-mana produk mengikut budget anda. Anda bebas untuk menanda/batalkan tanda atau menambah serta mengurangkan kuantiti produk.

Harga dan jumlah harga akan terus dipaparkan mengikut pilihan anda.

Klik "Checkout" apabila anda sudah menetapkan tempahan anda.

Panduan Pelanggan untuk Shaklee eSell
Paparan kedua eSell Shaklee

Langkah 3:
Isikan SEMUA ruangan yang dikehendaki seperti di dalam paparan "Customer Data" di bawah.

Pastikan kesemua maklumat yang diberikan tepat terutama bahagian Shipping Address untuk memastikan tempahan anda sampai ke alamat yang betul.

Elakkan menggunakan alamat P.O.Box, W.D.T melainkan ianya alamat sekolah atau pejabat kerajaan (situasi ni selalu berlaku di Sabah dan Sarawak), pihak courier tidak akan menghantar ke alamat tersebut. Jadi, untuk mengurangkan masalah, pastikan alamat yang diberikan adalah alamat pejabat atau alamat rumah jika rumah sentiasa ada orang.

Setelah mengisi dengan lengkap dan betul, klik "Continue" untuk paparan berikutnya.

Panduan Pelanggan untuk Shaklee eSell
Paparan ketiga eSell Shaklee: isikan SEMUA ruang yang disediakan


Langkah 4:
Selesai mengisi maklumat peribadi, anda akan dibawa ke paparan berikutnya iaitu Paparan Pengesahan Tempahan.

Jika semua maklumat tepat - produk yang ditempah, kuantiti, harga, jumlah harga dan alamat penghantaran, sila klik "Proceed for Payment" untuk membuat pembayaran.

"Freight Charges" adalah "Kos Penghantaran" atau postage yang dikenakan.

Sebagai makluman, kos penghantaran adalah pada kadar tetap.

Bagi alamat Semenanjung, kos penghantaran adalah RM10.00 bagi setiap tempahan, manakala tempahan bernilai RM800.00 ke atas, kos penghantaran adalah PERCUMA. Penghantaran mengambil masa 4-5 hari. (Selalunya 2 hari dah sampai).

Bagi alamat Sabah atau Sarawak, kos penghantaran adalah RM20.00 bagi setiap tempahan, manakala tempahan bernilai RM1000.00 ke atas, kos penghantaran adalah PERCUMA. Penghantaran mengambil masa 7-10 hari. (Selalunya 3-4 hari dah sampai).

Mana-mana tempahan yang terdiri daripada Vivix (walaupun sebotol), samada ke Semenanjung atau Sabah Sarawak, kos penghantaran adalah PERCUMA.

Customer User Guide Shaklee eSell
Paparan keempat: pengesahan tempahan
Langkah 5:
Berikutnya adalah  paparan Pembayaran.

Anda boleh membuat pembayaran menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT.

Jika anda menggunakan Kad Debit, pastikan anda sudah mengaktifkan "online purchase limit" di ATM ataupun hubungi khidmat pelanggan bank anda.

Isikan maklumat yang diperlukan seperti:-
  1. Ruangan "Credit Card/Debit Card" - Pilih jenis kad: Visa atau MasterCard
  2. Ruangan "Card Holder Name" -  Isi Nama pemegang kad
  3. Ruangan "Credit Card/Debit Card Number" -  Isi nombor Kad Kredit/Debit, selalunya sebanyak 16 digit yang tertulis di hadapan kad anda
  4. Ruangan "Expiry Date" -Tamat tempoh kad anda (bulan/tahun) seperti tertera di hadapan kad.
  5. Ruangan "Security Code" - 3 digit nombor yang berada di belakang kad anda.
Klik "Confirm Payment" untuk membuat pembayaran.

Customer User Guide Shaklee eSell
Paparan kelima: Pembayaran

Selepas anda klik "Confirm Payment", paparan "Contacting Issuing Bank" akan dipaparkan. Jangan klik apa-apa di paparan tersebut. Tunggu sehingga paparan berikutnya muncul.
Paparan proses pembayaran selepas klik "Confirm Payment"
Bank akan menghantar MSOS Code kepada anda melalui SMS ke mobile number anda.  Masukkan kod tersebut di ruangan "MSOS Code" dan klik "Ok".

Jika MSOS Code tidak diterima, sila klik button "Resend MSOS Code" untuk mendapat kod yang baru.

Masukkan code tersebut ke dalam ruangan yang disediakan. Klik "OK"

Paparan TERAKHIR dalam proses tempahan anda adalah paparan ini. Apabila paparan ini muncul, ia menandakan bahawa tempahan anda telah berjaya.

Anda boleh klik "Print Order" untuk menyimpan invoice tempahan dan eSell Shaklee juga akan email kepada anda satu salinan invoice.

Paparan terakhir eSell. Anda BERJAYA membuat tempahan!

-------------------

Mudahkan membeli belah menggunakan eSell Shaklee?

Diharap panduan ini boleh membantu anda untuk membuat tempahan dengan mana-mana SID (Shaklee Independent Distributor) yang menggunakan tools eSell Shaklee ini.

Jaminan Tempahan Melalui eSell Dunia Vitamin Aya Chalo;

Jika anda membuat tempahan melalui eSell tools di blog Dunia Vitamin Aya Chalo ini atau di FB Page Vitamin Story, insyaAllah saya akan menghubungi anda semula untuk memberikan konsultasi eksklusif berkenaan dosage dan cara pengambilan yang sesuai.

Selain itu, jika dibenarkan oleh anda, saya akan menjemput anda masuk ke dalam group facebook rahsia kami untuk mendapat info terkini tentang Shaklee seperti promosi buy 6 free 1 bulanan, tips-tips sihat, testimonials dan sebagainya.

Jika anda berminat untuk menjana income 2-3-4-5-6 angka dengan Shaklee HANYA dari rumah, sila hubungi saya untuk perbincangan lanjut.

Jumpa di entry akan datang!

Love to share,
Master Aya Chalo
HP No: 013-8633224
Facebook: Aya Chalo


Read More

Tutorial Mudah Menggunakan eSell Shaklee Untuk SID (versi Blog)

4 comments
Alhamdulillah Shaklee melancarkan 1 tools ala-ala Shopping Cart agar memudahkan customer membuat pembelian terus melalui blog, facebook, twitter, whatsapp atau apa-apa medium sosial. Seronok kan? Walaupun anda hanya berniaga shaklee secara sambilan, dan sibuk dengan tugas hakiki, dengan kit eSell ini, customer boleh membuat pembelian sendiri daripada media sosial anda semudah A-B-C dan pihak shaklee akan terus menghantar tempahan tersebut kepada pelanggan.

Dalam erti kata lain, anda hanya perlu menyediakan eSell kit ini pada setiap entry anda, kemudian boleh membuat kerja-kerja lain dan cuma perlu menunggu pelanggan membuat tempahan. Alangkah seronoknya kan? Tugas menjadi mudah dan kita hanya perlu memberi konsultasi selepas pembelian. Lagi seronok sebab segala untung dan uv akan terus masuk ke akaun shaklee anda. Teruja kah tidak? So pastikan anda menggunakan eSell kit sini secara maksimum!

So, kali ini saya akan kongsikan tutorial step by step bagaimana cara menggunakan eSell Kit ini.

TUTORIAL MUDAH MEMBINA eSell TOOLS

 eSell Shaklee

Langkah 1: Login ke www.shaklee2u.com.my

Seperti biasa masukkan Login ID: ID Shaklee anda
Password: 6 digit terakhir kad pengenalan (default)

Esell Shaklee
Muka hadapan shaklee2u (klik untuk redirect ke shaklee2u

Langkah 2: Klik Button Esell

Klik button "eSell"
Jika button eSell tidak muncul di skrin anda, jangan risau, cuma perlu tekan F5 di keyboard anda, and tadaaa!! eSell muncul :)

Button eSell dalam bulatan pink

Langkah 3: Create eSell

Klik button "Create eSell" untuk mencipta eSell kit yang bersesuaian dengan entry anda.  
Contoh entry blog : Kebaikan Vitamin C Shaklee.

Tutorial eSell Shaklee
Klik "Create eSell"
Tutorial eSell Shaklee
Paparan ini akan muncul selepas klik "Create eSell"
Selepas klik, paparan ini akan muncul.

1. Isikan ruangan "eSell Name".
Sila letakkan nama berkaitan dengan entry anda. Entry berkenaan vitamin c maka untuk ingat dengan mudah setiap kit eSell tersebut saya menamakannya "Vitamin C"

2. Pilih produk.
Tandakan di ruangan produk yang terlibat dalam entry anda. Unit (kuantiti) default adalah 1. Anda tidak perlu mengubah unit tersebut kerana apabila eSell anda telah siap dan pelanggan klik, mereka boleh mengubah sendiri kuantiti tersebut.

3. Add
Setelah selesai create "eSell Name" dan "Select" produk anda boleh la menekan button "Add".


Langkah 4: Download eSell

tutorial esell shaklee
Klik "Download" untuk mendapat "Code" bagi eSell kit
tutorial esell shaklee
Copy "Code" dan paste di Blog/FB/Twitter/Whatsapp pun bole

Selesai Mencipta eSell

Anda boleh "Edit", "Archive" dan "Download" eSell Vitamin C tersebut untuk digunakan dimana-mana entry berkaitan dengan vitamin c dan begitu juga dengan eSell yang akan anda cipta kemudian.

Klik "Edit" anda akan kembali semula ke ruangan "Create Sell". Anda boleh mengubah jenis produk untuk eSell tersebut dan save.

Klik "Archieve" untuk  delete eSell Vitamin C tersebut.

Klik "Download" untuk copy code.

Sekarang, anda boleh memasukkan code eSell ke dalam blog atau copy paste code di apa-apa medium sosial. Customer hanya perlu klik link tersebut untuk membawa mereka ke shaklee2u eSell page dan hanya perlu mengikut arahan di situ.

Cara memasukkan code eSell ke dalam entry Blog.

Langkah 1:
Login ke blog anda. Linkkan ke dalam entry anda dengan "create new post" atau "edit" entry sedia ada.

Highlight "ORDER NOW" dan klik button "Link" di atas untuk memasukkan code eSell

Pilih perkataan "Call to Action" yang anda mahukan. Klik button "Link" seperti dalam bulatan biru. Paste code eSell ke dalam ruangan "web address" seperti di bawah dan klik "ok". Siap!!
 Selepas klik "ok" anda boleh klik button "Publish" untuk dipublishkan ke blog anda. Kini button "ORDER NOW" anda telah dilinkkan ke eSell Shaklee. Mudah kan?

Apabila Customer klik ke button ORDER NOW (eSell) tersebut, paparan begini akan keluar;-

Apabila customer klik button eSell, paparan ini akan keluar. Sila pilih "Agree" dan "Next".

After klik "Next" paparan ini akan muncul. Customer boleh tick and untick mengikut produk yang dimahukan. Penambahan kuantiti juga boleh dibuat. Jumlah harga akan ditunjukkan.

Customer wajib mengisi semua arrow berwarna merah yang disediakan, kemudian klik "Continue".

Paparan pembayaran akan muncul. Klik "Proceed for Payment"

Customer boleh membuat pembayaran menggunakan Kredit atau Debit Card dengan mengisi ruangan yang disediakan. Klik "Confirm Payment" untuk proses pembayaran.

Selepas ini, kita boleh menyemak semula info customer di ruangan "eSell Report".

 Anda boleh melihat senarai customer anda disini untuk tujuan follow up dan konsultasi berkenaan produk.

Ruangan ini menunjukkan senarai eSell yang anda "Achieve" atau delete.

Untung runcit yang diperolehi melalui eSell boleh dilihat di bahagian "Bonus Inquiry". Seronokkan?

Sekian tutorial ringkas berkenaan eSell Tools Shaklee. Diharap sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk  menggunakan tools e-commerce ini.

Feel free to share kepada rakan-rakan SID diluar sana. Tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan atau tambahan info :)

<3
Master Aya Chalo
013-8633224
Facebook: Aya Chalo
Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home