Tips Memilih Upline Sebelum Menjadi Ahli Shaklee

Leave a Comment
Sejak akhir-akhir ni ramai yang bertanya bagaimana cara untuk menjadi ahli Shaklee. Malahan ada juga yang bertanya bagaimana cara untuk menjana pendapatan lumayan melalui Shaklee. Jawapannya mudah iaitu anda haruslah memilih upline yang tepat agar dapat membimbing dan menyokong anda menjadi ahli Shaklee yang mampu menjana pendapatan lumayan. Teruskan membaca untuk mengetahui tips memilih upline yang hebat.

MOTIVATION RALLY
Kenangan Motivation Rally 2013 vs 2014. Alhamdulillah leaders bertambah ramai :)

Shaklee adalah MLM? Ya, MLM. Namun, ini bukan bermakna upline hanya perlu goyang kaki sementara downline bekerja keras. Tidak sama sekali. Jika benar sistemnya seperti itu sudah tentu ianya tidak akan bertahan lebih 50 tahun di dunia dan hampir 20 tahun di Malaysia. Tidak perlukan modal beribu raban untuk menjadi ahli Shaklee, malahan sesiapa yang berusaha lebih tidak kira upline kah, downline kah, menjadi ahli hari ini atau setahun yang lalu kah, jika anda mahu dapat lebih, anda akan dapat lebih. Malahan sudah terbukti ramai downline yang mempunyai pangkat lebih tinggi daripada upline (seperti saya, hihihi). Jadi secara logiknya, ini membuktikan Shaklee tidak mengkayakan upline dan tidak menganiaya downline. Adil bukan? Anda buat, anda dapat.

Bagaimana pula jika hanya ingin menjadi ahli Shaklee sebagai pengguna sahaja? Anda boleh dikatakan bertuah kerana dengan menjadi ahli Shaklee anda boleh menikmati keistimewaan yang tidak akan diperolehi jika anda bukan ahli.

OK, jadi, apa langkah pertama untuk menjadi ahli Shaklee?

Sebelum anda putuskan untuk mendaftar dengan mana-mana Ejen Shaklee, anda haruslah membuat beberapa research ke atas bakal upline anda kerana selepas anda mendaftar, anda tidak boleh menukar upline sesedap rasa dan anda perlu menunggu dalam satu tempoh (1 tahun tidak aktif dan cuma boleh mendaftar semula selepas 6 bulan tamat tempoh keahlian).

Ramai dah kawan-kawan yang kena upline macam ni dan saya hanya mampu menasihatkan mereka agar bersabar :)


Ciri-ciri upline yang dapat membimbing anda untuk suksess.

1. Aktif bershaklee - anda boleh lihat melalui blog, facebook, atau apa-apa laman sosial bakal upline tersebut. Jika aktif, anda boleh pertimbangkan.

2. Group Shaklee yang aktif - mempunyai group shaklee yang kukuh, ramai ahli, banyak aktiviti coaching, kelas-kelas offline dan online. Anda boleh bertanyakan kepada bakal upline anda samada wujud atau tidak group sebegini yang dikelolakan sendiri oleh beliau.

3. Group Supporting wujud -  mempunyai group-group facebook secret KHAS buat downline, segala info berkenaan Shaklee ada di dalam group tersebut, termasuk bahan-bahan untuk bisnes. Ini sangat penting kerana selepas menjadi ahli, anda memang sangat perlukan sokongan sebegini untuk menambah ilmu tentang produk dan mendapat suntikan motivasi.

4. Whatsapp/Telegram/WeChat Group - support group yang siap masa berfungsi untuk memudahkan perbincangan sesama ahli. Ini juga sangat penting untuk menjawab soalan-soalan kecemasan jika customer mengutarakan soalan bonus kepada anda. Melalui group ini anda boleh mendapat jawapan segera yang amat membantu.

5. Upline yang sentiasa membantu dan expert tentang Shaklee (sangat penting).

SECRET GROUP SHAKLEE
Ini pula group secret untuk downline yang mahu berbisnes. Segala info dikongsikan di sini.


Bagi anda yang cuma mahu mendaftar ahli shaklee untuk makan sendiri, anda harus memastikan upline anda serba tahu dan mampu menjawab segala persoalan anda berkenaan produk seperti vitamin yang sesuai dengan keadaan kesihatan anda, cara makan terbaik, dosage dan sentiasa membantu anda untuk mendapatkan stok bila diperlukan.

AHLI MAKAN SENDIRI
Group Ahli Makan Sendiri POLLUX.. anda sentiasa dihargai :*


Bagaimana untuk menjadi ahli Shaklee akan saya kongsikan pada entry berikutnya.. Jangan lupa aplikasikan tips memilih upline Shaklee yang saya kongsikan di atas. Moga bermanfaat :)

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya ChaloPengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
-----------

Jom layan gambar-gambar aktiviti empayar POLLUX Family kami :)

JOM HEBAT MEGA
Jom Hebat KK - sesi kongsi-kongsi aura 
POLLUX SHAKLEE
Pollux Appreciation Gala 2013-2014.. Tahniah semua yang dapat recognition dan cabutan bertuah
POLLUX SHAKLEE
Motivation Rally KK 2013, Congrates my leaders
NATIONAL CONFERENCE SHAKLEE 2014
Malam Glitter Nite bersama Mr. Victor Lim
POLLUX LEADER REWARDS
Belanja my leaders :)
POLLUX SHAKLEE
Leaders Coaching Class
ROGER BARNETT SHAKLEE
Kenangan National Conference with Mr. Roger Barnett & my downlines
POLLUX SHAKLEE
Glitter Nite National Conference
POLLUX SHAKLEE
New Distributor Training bersama anak cucu POLLUX
JUTAWAN SHAKLEE MAMAFAIZ
Bersama barisan rakan-rakan Master Coordinator Shaklee pada malam Be The Star, Excusive Dinner dengan Mr. Roger Barnett CEO Shaklee.
POLLUX SHAKLEE
Posing selepas Health & Wellness Talk di Kota Kinabalu Shaklee Branch.
OFFLINE COACHING SHAKLEE
Kelas Offline Coaching di Kota Belud
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment