Makanan Untuk Ibu Mengandung Yang Wajib Diambil Setiap Hari

Leave a Comment
Pengambilan makanan untuk ibu mengandung haruslah lengkap mengikut keperluan nutrisi harian ibu dan bayi di dalam kandungan. Oleh itu, apabila anda mengandung, pengambilan nutrisi lengkap adalah sangat penting agar ibu dan bayi sihat :)

Apa nutrisi yang diperlukan dalam setiap hidangan makanan untuk ibu mengandung?

1. Asid Folik

- Jika anda bercadang untuk hamil, anda perlu 400-800mcg asid folik sehari dan terus mengambil kuantiti asid folik tersebut di sepanjang tempoh kehamilan.

- Anda boleh dapat bekalan asid folik yang mencukupi ini melalui 6 mangkuk bijiran atau 3 mangkuk sayur bayam rebus.


2. Kalsium

- Anda perlukan 1000mg kalsium sehari.

- Jika kalsium kurang semasa pembesaran bayi, bayi akan mengambil kalsium daripada tulang anda.

- Anda boleh mendapat kalsium mencukupi dengan meminum lebih 3 gelas susu sehari.


3. Iron 

- Pada trimester kedua kehamilan, saluran darah anda akan mengembang 2x ganda, oleh itu anda perlukan 27mg iron setiap hari. 

- 27mg iron bersamaan 7 cawan kacang merah dalam sehari.


4. Vitamin D

- Penting disepanjang tempoh kehamilan.

- Pastikan pengambilan 600IU setiap hari.

- 600IU boleh diperolehi dengan memakan 13 biji telur rebus.


Kesimpulannya, dalam sehari anda perlukan;-


√ 6 mangkuk bijirin @ 3 mangkuk sayur bayam rebus
√ 3 gelas susu
√ 7 cawan kacang merah
√ 13 biji telur rebus


Mampu nak makan semua yang saya sebutkan di atas setiap hari? 

Itu belum termasuk vitamin A, vitamin C, Potassium, Riboflavin (juga vitamin B), Iodin dan Omega 3.

Vitamin Ibu Mengandung
Nutrisi wajib ibu mengandung

Saya ada cara untuk memastikan kelengkapan makanan untuk ibu mengandung TANPA perlu memakan kesemua makanan yang saya highlight di atas. 

Bagaimana caranya? Semestinya dengan mengambil vitamin Shaklee. Mudah, ringkas dan dijamin selamat, semulajadi serta berkesan.

Antara vitamin yang boleh saya sarankan untuk mengantikan makanan untuk ibu mengandung adalah:- 


B-Complex yang lengkap dengan Asid Folic
B-Complex With Acid Folic

  • Ia membekal kesemua 8 vitamin B termasuk riboflavin yang penting dalam pembentukan sel darah merah.
  • Mengandungi Asid Folik (Folate) untuk mengelakkan kecacatan saraf dan membantu dalam pembentukan otak bayi.
  • Sebiji B-Complex Shaklee membekalkan 200mcg folate. Selalunya diambil bersama Vitalea Shaklee yang membekalkan lagi 200mcg folate.




Vitalea Shaklee
Multivitamin Shaklee
Vitalea With Iron Formula
  • Ia membekal 28 vitamin dan mineral termasuk Iron.
  • 2 biji tablet membekalkan 27mg iron. 1 tablet 9mg iron.
  • Iron penting dalam pembentukan hemoglobin dan mengelakkan anemia.
  • Turut mengandungi vitamin D sebanyak 200IU dalam 1 tablet.






Kalsium Shaklee
Kalsium Shaklee

OsteMatrix
  • Lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Copper, Manganese, Boron dan Zinc.
  • Bukan sekadar kalsium. Mineral lain penting untuk meningkatkan penyerapan kalsium.
  • Membekal 250mg kalsium dan 100IU Vitamin D pada setiap 1 tabletnya.
  • Penting untuk pembentukan tulang bayi, jika kurang, bayi akan mengambil kalsium daripada tulang ibu. So, Ibu akan sakit belakang, tulang rapuh, gigi sakit dan sebagainya.
  • Ostematrix juga membantu untuk mengelakkan sembelit di kalangan ibu mengandung.


Selain itu, Vitamin di bawah juga AMAT DIGALAKKAN untuk diambil oleh ibu mengandung.


Omega Guard Shaklee
Minyak Ikan berkualiti tinggi daripada Shaklee
Omega Guard
  • Bekal Asid Lemak Omega 3 tulen yang tidak dapat dihasilkan oleh badan yang kaya dengan DHA dan EPA.
  • Penting untuk perkembangan otak bayi yang sihat dan kesihatan visual bayi.
  • Kajian menunjukkan ibu yang mengambil minyak ikan seawal kehamilan akan melahirkan bayi yang lebih bijak.
  • 1 capsule membekalkan 300mg asid lemak omega 3, 120mg DHA dan 180mg EPA. 

Vitamin C Shaklee
Vitamin C dengan teknologi Sustained Release



Vitamin C
  • Penting dalam meningkatkan penyerapan Asid Folic dan Iron ke dalam badan.
  • Istimewanya Vitamin C Shaklee kerana diperhebat dengan teknologi Sustained Release iaitu 100mg vitamin c akan dilepaskan pada setiap jam ke dalam darah untuk penyerapan maksimum. Tanpa teknologi ini, vitamin c yang tidak diserap dalam jam yang pertama akan dibawa keluar dari badan melalui air kencing.
  • Meningkatkan sistem imun ibu disepanjang tempoh mengandung.

OK.. rasanya dah lengkap dah ni. Segala jenis vitamin yang penting telah disenaraikan dan fungsinya sudah diterangkan secara ringkas. 

Kalau nak tahu jadual pemakanan dan dosage yang betul untuk pengambilan vitamin tersebut kena lah menjadi pelanggan saya, hehe...

Jika anda mengalami masalah Anemia atau Hb Rendah pun saya boleh membantu anda. Pengalaman saya menaikkan bacaan Hb saya kongsikan di entry Cara Mudah Mengatasi Anemia Ketika Mengandung.

Take Care Mommies!

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Read More

Dengar-dengar Ramai Yang Ketagih Minum ESP Shaklee, Dan Sebabnya Cuma...

Leave a Comment
Selalu dengar tentang ESP Shaklee kan? Mesti selalukan? Ingin tahu mengapa ESP Shaklee merupakan produk HOT Sales di Shaklee? Mengapa ramai yang ketagih minum ESP Shaklee? dan mengapa penggemar ESP tidak boleh skip minum ESP Shaklee walau sehari?

Protein merupakan salah satu MacroNutrient yang diperlukan dalam kuantiti banyak oleh tubuh dan ini menunjukkan pengambilan protein adalah sangat penting.

Istimewanya, Shaklee menawarkan 9 Asid Amino PENTING yang tidak dihasilkan oleh tubuh dalam setiap kali anda minum ESP Shaklee ni.

Soya Shaklee
Wajah ESP versi zaman awal 70an.
Pengedar Shaklee Sabah
Protein sangat penting dalam nutrisi harian.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya? Dr. Forrest C Shaklee merupakan orang pertama yang mencipta protein yang dihasilkan melalui proses pengasingan protein pada tahun 1961 dan dinamakan Shaklee Instant Protein, kini dikenali sebagai ESP: Energizing Soy Protein Shaklee.

Apa yang menyebabkan ramai ketagih minum ESP Shaklee? BERBEZA sangatkah Protein Soya ESP Shaklee berbanding jenama lain?

Perbezaan paling utama ESP Shaklee dengan jenama lain adalah Shaklee menggunakan kacang soya berkualiti tinggi dan semestinya Non-GMO.

Apa itu Non-GMO? Non-GMO bermaksud kacang soya yang digunakan adalah tidak diubah dari segi genetiknya, tidak disuntik dan membesar secara semulajadi.

Zaman sekarang ni banyak menggunakan suntikan hormon ke atas makanan untuk mempercepatkan tumbesaran. Contoh paling dekat adalah ayam. Untuk menghasilkan ayam yang sihat, gebu dan tahan penyakit, antibiotik disuntik ke dalam ayam tersebut. Boleh baca di sini kesan ayam suntik ni ya.

ESP Shaklee juga rendah di dalam Glisemik Indeks. Ini menyebabkan kita berasa bertenaga dalam jangka masa yang panjang kerana gula dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam darah untuk ditukarkan kepada tenaga. Sebab itu, pesakit kencing manis adalah selamat untuk minum ESP Shaklee.

Energizing Soy Protein Shaklee merupakan satu-satunya produk seumpamanya yang menjamin membekalkan 9 asid amino penting namun tidak dapat dihasilkan oleh badan kita iaitu Histidine,
Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Threonine, Tryptophan dan Valine.

Apa fungsi 9 asid amino ni? Secara ringkasnya dan bahasa mudahnya macam ni,
  • Histidine - merupakan pencetus histamin yang dilepaskan oleh sistem imun semasa reaksi alergi.  Histidine juga penting untuk mengembangkan saluran darah dan bermanfaat untuk mengurangkan gejala artritis reumatoid (sakit lutut). 
  • Isoleucine - penting dalam pembentukan hemoglobin (sel darah merah) dan menstabilkan paras gula dalam darah.
  • Leucine - memelihara otot, membantu penyembuhan tulang yang patah, otot dan kulit, serta bagus untuk otak.
  • Lysine - penting dalam pertumbuhan serta memperbaiki otot dan berfungsi dalam pembentukan kolagen dengan kehadiran vitamin c. Ia juga memudahkan penyerapan kalsium serta penting dalam pembentukan antibodi, enzim dan hormon.
  • Methionine - membantu dalam menyingkirkan zat beracun dari hati serta membantu dalam pertumbuhan semula hati sekaligus mengurangkan tahap kolestrol di dalam darah.
  • Phenylalanine - dalam keadaan normal, tubuh akan mengubah asid amino ini menjadi Tirosina yang penting dalam sintesis protein, zat kimia otak seperti adrenalin, noradrenalin dan hormon tiroid. Penting dalam sistem saraf otak.
  • Threonine - bantu keseimbangan protein di dalam badan. Penting dalam pembentukan protein dan enamel gigi dan kolagen. Ia juga bantu dalam menghalang pembentukan lemak di dalam hati dan berguna dalam gangguan usus dan pencernaan.
  • Tryptophan - penting untuk pertumbuhan dan metabolisma tubuh. Perlu dalam sintesis neurotransmitter serotinin (hormon gembira) yang membantu dalam mengurangkan migrain dan kemurungan.
  • Valine - penting dalam pembentukan otot, mengawal kandungan gula dalam darah dan memberikan tenaga kepada tubuh.

Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin iaitu dan 4 sumber mineral yang memberikan manfaat kepada tubuh kita. Vitamin dan mineral yang terkandung di dalam ESP adalah seperti gambar di bawah ni :)

Energizing Soy Protein Shaklee
Vitamin & Minerals yang terdapat di dalam ESP Shaklee selain 9 Asid Amino perlu

SHAKLEE ESP
3 Sudu ESP setiap hari membekalkan anda dengan cukup protein harian
Disebabkan ESP menawarkan 9 Asid Amino yang tidak dihasilkan oleh tubuh, ditambah dengan 5 vitamin dan 4 mineral penting, dengan minum ESP Shaklee, kita akan dapat manfaat dari segi kesihatan;-

[√] Rambut dan kuku

Protein merupakan komponen utama dalam membentuk kulit, rambut dan kuku.

- Penting untuk awet muda tau.


[√] Darah: 

- Membantu dalam menghasilkan hemoglobin (sel darah merah) yang berfungsi untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan.

- Elak masalah anemia (kurang darah) dan memastikan darah sampai ke pelusuk badan.

- Kurang oksigen ni yang menyebabkan muka kurang berseri, kusam, penuaan, kebas-kebas dan pelbagai masalah lain.


[√] Otak dan Saraf: 

- Protein mengawal signal otak dengan membenarkan molekul kecik keluar masuk ke dalam sistem saraf.

- So ia meningkatkan fungsi otak, elak migrain, elak kegagalan fungsi otak dan saraf.


[√] Enzim: 

- Enzim di dalam air liur, perut dan usus dibina daripada protein dan ini membantu dalam sistem penghadaman.

- Mengurangkan masalah sembelit, memberikan sistem penghadaman yang sempurna.


[√] Antibodi:

- Antibodi juga dihasilkan daripada protein.

- Antibodi sangat penting sebagai sistem pertahanan badan daripada jangkitan bakteria dan virus.

- Dengan pengambilan protein mencukupi, sistem imun badan dapat ditingkatkan dengan penghasilan antibodi yang mencukupi.


[√] Otot:

- Protein komposisi utama binaan terutamanya bagi otot pergerakan; actin dan myosin yang penting dalam pergerakan otot daripada kelipan mata, otot pernafasan sehingga pergerakan kompleks.

- Jadi, protein amat penting bagi seseorang yang mahu membina otot.

Siapa Yang Sesuai Minum ESP Shaklee?

1. Ibu mengandung
2. Ibu menyusukan
3. Mereka yang ingin turunkan berat badan
4. Mereka yang sentiasa letih dan tidak bermaya
5. Supermom - perlukan tenaga berpanjangan
6. Superdad - perlukan tenaga berpanjangan
7. Mereka yang punyai masalah kulit: kusam, kelihatan tua dari usia sebenar
8. Remaja 13 tahun ke atas sehingga ke warga emas
9. Pesakit kencing manis yang perlukan tenaga namun masa yang sama mahu mengawal paras gula di dalam darah (sangat sesuai)
10. Mahu bina badan :)
dan banyak lagi... bole hubungi saya untuk konsultasi.

----------

So, agak-agak kenapa RAMAIIIII sangat yang TIDAK BOLEH tinggalkan ESP Shaklee dalam diet harian?

Sebab utama kerana ia memberikan TENAGA BERPANJANGAN, selain tu ia jadikan mereka LEBIH AWET MUDA dan kulit kelihatan LEBIH FLAWLESS, untuk ibu menyusu pula, ia membantu dalam MEMEKATKAN SUSU IBU, so baby kenyang cepat cepat, tak payah menyusu lama-lama.

Mahu mencuba PRODUK ini? Hubungi saya SEGERA!

Cara minum ESP
ESP Shaklee berbentuk serbuk yang mudah dibancuh.
----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Read More

Pam Susu Untuk Ibu Bekerjaya: Mana Satu Nak Pilih Ni?

Leave a Comment
Perjalanan bergelar ibu menyusu yang bekerja sepenuh masa ternyata bukanlah mudah. Namun, kejayaan penyusuan susu ibu sebenarnya banyak dipengaruhi oleh diri sendiri. Niat menyusukan sejak mengandung amatlah penting dan 90% kejayaan penyusuan susu ibu adalah bergantung kepada niat ini selain daripada sokongan orang sekeliling.


Pam susu pilihan
Sokongan yang boleh dibuat di pejabat
Antara satu tips untuk menjayakan penyusuan susu ibu ini adalah dengan pemilihan pam susu yang bagus. Kini, terdapat pelbagai brand di pasaran dengan harga yang murah sehingga mencecah ribuan ringgit.

Bagi ibu bekerjaya, gajet penyusuan seperti ini adalah antara satu keperluan yang utama dan sangat penting dalam menjayakan penyusuan susu ibu.

Kebanyakan ibu bekerjaya menggunakan pam susu bermula ketika pantang (untuk mengumpul stok susu ibu) sehingga seusia dengan anak yang menyusu iaitu selama lebih kurang 6 bulan (penyusuan ekslusif) dan diteruskan sehingga 2 tahun.


Mengapa ibu bekerjaya memerlukan pam susu?
  • Mengumpul stok ketika berpantang sebagai persediaan bekerja kelak.
  • Memudahkan ketika outstation. Untuk memastikan supply susu sentiasa ada, pam susu amat diperlukan untuk mengepam susu menggantikan hisapan bayi. Susu yang dipam boleh dijadikan stok. Ini juga untuk mengelakkan bengkak susu atau pengurangan supply susu.
  • Untuk sesi mengepam di tempat kerja. 

Pam Susu mempunyai ciri-ciri berikut;-

1. Jenis Pam

Terdapat beberapa jenis pam susu iaitu Manual, Elektik serta Elektrik & Bateri.
  • PAM MANUAL -  adalah pam yang memerlukan tangan untuk menekan pam sepanjang sesi mengepam. Kekurangannya, ia mengambil banyak masa, tenaga ibu dan agak melenguhkan.
  • PAM ELEKTRIK - ialah pam yang memerlukan tenaga elektrik. Juga terdapat dalam bentuk elektrik dan bateri. Pam jenis ini amat mudah dan lebih menjimatkan masa dan tenaga ibu bekerja.

2. Pam Elektrik Double Pumping atau Single Pumping
  • Pam Elektrik terdapat dalam 2 jenis iaitu Double Pumping atau Single Pumping. Untuk ibu bekerja, memiliki pam yang boleh digunakan secara serentak amat digalakkan untuk menjimatkan masa. 
  • Ibu juga perlu memilih pam yang dapat meniru seperti hisapan bayi.
Terdapat juga pam susu yang boleh ditukarkan daripada elektik pam ke pam manual seperti Unimom Allegro atau daripada single pumping ke double pumping seperti Spectra 3. Ibu hanya perlu membeli switch kit atau aksesori tambahan.

Tips Memilih Pam Susu Yang Berkualiti

  • Tekanan pam: ada ibu yang menggemari hisapan kuat, ada yang perlahan. Memilih pam yang mempunyai panel laras jenis hisapan adalah yang terbaik.
  • Cara pam berfungsi
  • Tidak menyakitkan
  • Tempoh jangka hayat penggunaan yang lama
  • Tahan lasak
  • Mudah dibawa, ringan
  • Boleh menggunakan bateri
  • Aksesori sedikit dan mudah dibasuh
  • Bunyi mesin yang tidak mengganggu ketika mengepam
  • Review pengguna (penting tau, survey dulu sebelum beli)
  • Harga mengikut kemampuan
Ciri-ciri di atas amat penting dan bergantung kepada komitmen kerja ibu menyusu. Memilih pam yang memenuhi ciri-ciri di atas sangat penting untuk memudahkan proses pengepaman di pejabat.

Terdapat pelbagai pilihan Pam Susu di Pasaran, antara pilihan HOT Ibu Bekerjaya adalah:-

Double Pump: Medela Freestyle


Spectra S2
Double Pump: Spectra S2
Avent

Avent Natural Comfort Double Electric Breast Pump
Set Menyusu Shaklee
Rumble Tuff Electric Breast Pump

Convertible Manual Breast Pump
Convertible Pump: Unimom Allegro Electric Breast Pump
Pam Menyusu Ibu Bekerja
Autumnz Bliss Single Electric Breast Pump
Manual Breast Pump
Medela Manual Breast Pump
Avent Manual Breast Pump
Autumz Joy Manual Breast Pump

Sekarang ni dah ada pelbagai pilihan buat anda. Pilih secara teliti dan pastikan memenuhi keperluan dan mengikut budget anda.

Jika anda mahu sentiasa cergas dan bertenaga sebagai ibu menyusu, anda boleh dapatkan info penyusuan di entry penyusuan ini.

Selamat menyusukan bayi anda!


----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia



Read More

Terbang Tunduk versi MasCel Aya & Sam

Leave a Comment
Lagu tema MasCelAyaSam. Terbang Tunduk oleh Fynn Jamal. Saya suka sangat lagu ni sebab liriknya memperingatkan saya agar sentiasa low profile walaupun dikatakan telah berjaya di dalam bisnes Shaklee ni. Sama-sama kita hayati liriknya, best!

Aya Rohaya Chalo
Master Celebration Gift, 19 Oktober 2014, Pacific Sutera, Kota Kinabalu.
Fynn Jamal Terbang Tunduk
Berjalan masuk di red carpet diiringi lagu Terbang Tunduk Fynn Jamal :)

Lirik - Terbang Tunduk (Fynn Jamal)

Bertahanlah wahai raksa, jangan kau terhenti,
Berpautlah wahai nyawa, ini bukan mimpi,
Saksikan dengan mata,
Rasakan dengan jiwa,
Kau sedang tinggi...

Jauhnya kau terbang,
Siapa sangka?
Getir yang menghalang tak besar mana,

Payah-payah semalam,
Moga mudah selamanya.

Tiap apa yang mematah tegakmu,
Tiap yang menolak,
Tiap yang memijak henyak,
Biar di belakangmu.

Jangan dikenang,
Moga dibuang dendam dan sayu.

Tuhan,
Jangan Kau izin aku lupa,
Jangan Kau aku mendepang dada,
Pesakkan hatiku pada hati,
Paksakan ku tunduk sehingga mati...

Bestkan?



New Highlight AyaChalo from Mohd Munzir on Vimeo.
Read More

Pabila Upline Shaklee Mengutuk Di Master Celebration Aya & Sam

1 comment
Master Celebration Aya Sam hampir sebulan berlalu. Tapi dalam tempoh ni barulah siap semua video sepanjang majlis berlangsung. Dan hari ni saya nak kongsikan sharing daripada my Shaklee Mentor. Tanpa mentor yang menyuluh disepanjang jalan, sudah tentu saya tidak akan ke mana-mana. Namun lain benar rasa debarannya bila mendengar orang bercakap mengenai diri kita, siap kena kutuk, perli... huhuhu...

Lyna Noh Lin Chalo Ainul Malik
Bersama Upline: Lin Chalo & Ainul Malik
Apa-apapun anda saksikan lah sendiri part mana upline-upline saya ni, Master Lyna Noh (iReach) dan Master-To-Be Lin Chalo (mommy Shaklee saya) mengutuk diriku yang serba kekurangan ini... buang yang keruh, ambil yang jernih, kerana hidup perlu diteruskannnn...

Master Lyna Noh Speech

Master Lyna Speech For Mascel Aya Chalo on Vimeo

Master-To-Be Lin Chalo Speech

Lin Chalo Speech on Vimeo

Kaw-kaw kan "perlian" diorang ni? Walau dikutuk, walau diperli Saya tetap nak declare.. I LOVE MY MENTOR! Muaaahh!

Tanpa anda, siapalah saya :)

Read More

Saya Dah Jatuh Cinta! Kisah #ShakleeEffect Yang Anda Harus Tonton

Leave a Comment
Good Morning! Pagi-pagi ni seronok lihat kisah #ShakleeEffect pengguna Shaklee. Anda tidak akan tahu selagi tidak mencubanya sendiri.. dan saya faham, untuk berubah dan mencuba sesuatu yang baru memerlukan motivasi yang tinggi dan sokongan pasangan serta keluarga. Yang penting bila ada kemahuan, di situ ada jalan!

Saksikan kisah #ShakleeEffect pengamal Set Menyusu Shaklee yang merupakan Peer Counselor Laktasi, tapi beliau masih mengamalkan set ini dan lihat pula bagaimana respon suaminya. Hehee..

Set Premium Menyusu Shaklee: Vitalea, Bcomplex, Vitamin C, Alfalfa dan ESP

Saksikan dan Enjoy!



Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

Jika anda mahu merasai #ShakleeEffect seperti di atas, jangan segan silu untuk menghubungi saya dan saya sedia untuk membantu anda!

----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia






Read More

Bagaimana Menjadi Pengedar Shaklee Terhangat Di Pasaran

Leave a Comment
Pengedar Shaklee kini menjadi sebutan di mana jua. Kuwujudannya dirasai, dan sentiasa dicari-cari. Ramai yang bermula sekadar mencuba produk kesihatan semulajadi ini, namun akhirnya jatuh cinta dan seterusnya tidak sabar-sabar untuk menjadi ahli atau pengedar shaklee. Dengan jaminan sentiasa selamat, sentiasa semulajadi dan sentiasa berkesan menjadikan produknya tidak susah untuk dijual. Sebab, ada berjuta testimoni mengatakan kesan penambahbaikan yang dialami seawal 1 minggu penggunaannya (atau lebih awal) dan juga dengan menjadi pengedar shaklee, anda mampu menjana 2, 3, 4, 5, 6 angka setiap bulan HANYA dari rumah (seperti saya) :)


Semakin berkembang...


Pengedar Shaklee Sabah
Order Customer :)
Oleh itu, sudah tentulah persoalan bagaimana hendak menjadi ahli atau pengedar shaklee ni sentiasa berlegar-legar di kepala pengamalnya mahupun anda yang belum lagi mencuba produk ini kan?

Caranya amat mudah. Yang penting baca entry ini sehingga habis :)

Apa Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee?


1. Menikmati belian pada Harga Ahli (jimat sehingga 33%)

2. Mengumpul points dan nikmati Cash Bonus pada setiap 14/15hb; 
3. Tidak perlu mempunyai downline untuk menikmati Cash Bonus;
4. Keahlian seumur hidup (T&C apply)
5. Beli item Promosi (berlainan setiap bulan) pada harga Super Murah!
6. Jika serius, anda boleh menikmati Percutian/Umrah dan menikmati Bonus Kereta berbentuk Cash.

Jika rasa-rasa nak join jadi Pengedar Shaklee kena teruskan pembacaan.. :)



Kelayakan dan Syarat Menjadi Pengedar Shaklee


Untuk menjadi Pengedar Shaklee, anda mestilah memenuhi kesemua kelayakan di bawah:-

1. Berumur 18 tahun;
2. Warganegara Malaysia atau Pemastautin Tetap yang menetap di Malaysia;
3. Melengkapkan Borang Permohonan Keahlian;
4. Membeli Shaklee Distributor Opportunity Kit baru;
5. Memberi Kad Pengenalan yang Sah kepada Shaklee;
6. Masuk secara individu atau berpasangan (suami isteri)

Penting!

- Hanya pasangan suami isteri yang dibenarkan untuk mendaftar bersama. Sebarang perhubungan lain adalah tidak dibenarkan.

- Yuran keahlian cuma sekali seumur hidup, walau bagaimanapun, jika anda tidak melakukan sebarang transaksi jualan dalam tempoh setahun (tiada minimum transaksi dikenakan), anda dianggap telah menarik semula keahlian dan keahlian automatik ditamatkan kecuali anda memaklumkan kepada Shaklee secara bertulis yang anda ingin kekal aktif.



Bagaimana hendak mendaftar sebagai Pengedar Shaklee di bawah bimbingan saya, POLLUX Family?


Part ni sangat mudah, ikut sahaja langkah-langkah di bawah;-


1. Whatsapp saya di 013-8633224 atau PM di Facebook untuk pendaftaran express.


Atau, selalunya proses pendaftaran sebagai Pengedar Shaklee adalah seperti ini.


1. Hubungi saya atau Upline kegemaran anda. 

- Boleh dapatkan Tips Memilih Upline Sebelum Menjadi Pengedar Shaklee di sini.

2. Pilih mode pendaftaran; Bayar RM65 atau Free Membership.

- Free Membership: Belian sebanyak 200uv atau berjumlah RM 640+-. Kelebihannya anda akan menikmati Cash Bonus pada bulan hadapan dan tidak perlu membayar RM65.
- Caj penghantaran jika perlu di pos adalah RM10 bagi alamat Semenanjung dan RM20 bagi alamat Sabah dan Sarawak.
- Bank in ke Upline pilihan anda.

3. Berikan maklumat diri kepada saya atau Upline pilihan.

- Info yang diperlukan untuk pendaftaran adalah:
  1. Nama Penuh
  2. No. Kad Pengenalan
  3. Alamat Surat Menyurat/Penghantaran (P.O.Box tidak digalakkan)
  4. No. Telefon
  5. Email
  6. Nama Bank dan No. Akaun Bank (untuk memasukkan bonus)
  7. Nama Penuh Pasangan (Suami/Isteri)
  8. No. Kad Pengenalan Pasangan


Pendaftaran Pengedar melalui Online
Pendaftaran Pengedar secara manual di Branch Shaklee

4. Upline akan membuat Pendaftaran Ahli setelah menerima Bayaran Keahlian dan Maklumat anda.
- Pendaftaran boleh dibuat di Branch Shaklee atau secara online di Website Ahli Shaklee.
- Selesai pendaftaran anda akan mendapat Kit Beg Shaklee yang mengandungi pelan pemasaran, senarai harga produk Shaklee, manual bisnes dan beberapa item lagi sebagai rujukan awal anda.


Kemudian, jika anda mendaftar di bawah bimbingan saya, Master Aya Chalo atau jaringan POLLUX Family, anda akan menikmati kelebihan ini...



Pengedar Shaklee Sabah
Downlines POLLUX Family semasa Recognition & Motivation Rally Anjuran Shaklee. Meningkat 3x ganda leaders POLLUX. Muka senyum lebar sebab bukan sahaja bertambah sihat, tapi poket pun sihat. Hihi...

1. Layak dimasukkan ke group secret facebook yang super best dan penuh berinformasi dinamakan POLLUX Family. Info produk, poster-poster percuma, tips-tips berniaga, semua dalam ni!

2. Layak dimasukkan dan mendapat coaching 24/7 melalui group Whatsapp POLLUX 1st, iaitu group KHAS downline level pertama saya. Group ini terbukti berkesan dalam membantu anda untuk mengembangkan sayap di dalam bisnes ini.



Pengedar Kota Kinabalu Sabah
Talk di Shaklee Branch. Mahu jadi Hebat, ilmu kena penuh di dada :)

3. Layak untuk join kelas Offline dan Online yang dijalankan dari masa ke masa. Kelas Offline selalunya berkaitan dengan skill2 yang diperlukan dalam marketing dan untuk memahami tentang bisnes Shaklee dengan lebih jelas. Kelas Online dalam bentuk Webinar. Ala-ala kuliah tapi secara maya. Tidak perlu keluar rumah pun boleh menjadi Pengedar Shaklee terhebat! Anda cuma perlukan, HP/Lappy/PC dan talian internet. So, walaupun anda berada jauh beribu batu dari saya, anda tetap mendapat ilmu dan segala informasi. Mudahkan?

Jika anda berada di semenanjung, jangan risau, sebab anda boleh join kelas-kelas Offline daripada group gergasi Upline yang hebat seperti iReach, Naila Superpower, Polaris! Kerana kita adalah satu family!


4. Jika anda hanya mahu menjadi Pengedar Shaklee untuk diri sendiri (ahli  makan sendiri), group secret Facebook juga saya sediakan khas buat anda dan segala info tentang promosi, tips kesihatan akan disalurkan di group tersebut. Tiada paksaan untuk menjual :)


5. Dan banyak lagi keistimewaan yang bakal anda perolehi yang saya yakin anda tidak akan menyesal!



iReach Shaklee
Jom Hebat KK untuk iReach Family di Kota Kinabalu.


Pengedar Shaklee Sabah
POLLUX Appreciation Gala. Majlis setahun sekali bersama downlines :)
JADI, ada rasa-rasa nak mencuba nasib dengan menjadi Pengedar Shaklee? Income bukan calang-calang tau, tapi kena ada sekeping hati yang kental untuk melangkah dan berlari di sepanjang lebuhraya Shaklee :)

Kalau rasa berminat bolehlah hubungi saya, Master Aya ok? 


Info contact seperti di bawah :)




----------------------------------------------------------------------------
Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan Shaklee:


Aya Chalo 
ID: 889835 
Call/SMS/Whatsapp 013-8633224
Email: littlemomo13@gmail.com
PM saya di: Facebook

OR

Add Friend di FB saya : Aya Chalo

Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Read More
Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home