Anemia Teruk Gara-Gara Tidak Mengambil "Ubat Klinik" Semasa Mengandung, Masih Boleh Kembali Normalkah?

1 comment
Salam,

Semalam saya dapat berita gembira dari my customer (masih anggap customer sebab join ahli untuk makan sendiri ja, sebab alang-alang dan boleh beli dengan harga member katanya, hehe..). Mau tahu apa berita baik tu? kena baca sampai habis ya.

Bulan lepas beliau whatsapp saya, mengadu mengatakan beliau sedang hamil anak kedua, happy saya mendengarnya TAPI, beliau mempunyai masalah Low Hb atau dalam kata lain iaitu Anemia
Set Mengandung Shaklee
Happykan bila mengandung tanpa masalah? :D

Sewaktu pregnant anak pertama, beliau memang tak pernah skip minum ESP. Tapi disebabkan anaknya lahir dengan berat yang agak berat (3.75kg), beliau beranggapan bahawa, ESP tersebut yang menyebabkan babynya besar, so kali ni beliau langsung tidak mahu mengambil apa-apa suplement. 

Sebenarnya ESP tidak menyebabkan bayi besar, ya lah, ESP low glisemik indeks yang mana ia melepaskan gula ke dalam darah secara perlahan-lahan yang menjadikannya ia selamat untuk pesakit Diabetes, so offcos sangatlah selamat untuk ibu mengandung :)

Nak dijadikan cerita, beliau sanngat menyesal kerana tidak mengamalkan apa-apa supplement sehinggalah dia mengalami Anemia, iaitu hanya naik ke 8.5 g/dL dari 8 g/dL selepas 2 minggu makan Iberet, dan bacaan pada minggu ke 31 adalah 8.9 g/dL. Bayangkan, lagi 9 minggu nak bersalin bacaan Hb masih terlalu rendah, risau kan? dan kesian baby dalam perut tu. Huhuhu..

So, nasib baiklah customer saya ni datang cari saya balik (ye la, saya pun ada "kisah manis anemia ni" hihihi), dan saya sangat suka membantu orang yang ada masalah seperti saya dulu. 

Jadi saya cadangkan beliau untuk mengambil Set Lengkap Mengandung Trimester Kedua untuk membantu beliau menaikkan bacaan Hb, dan ya, misi kami adalah untuk memastikan bacaan Hb naik ke normal sebelum bersalin. Hehe...

Hasilnya selepas 3 minggu konsisten dengan Set Mengandung Shaklee, jeng jeng... ALHAMDULILLAH Hb beliau naik dari 8.9 g/dL ke 10.1 g/dL, sikiiiit ja lagi untuk mencapai normal. Tak mustahil kan misi sebelum bersalin tercapai?? Bacaan normal adalah pada 11 g/dL ke 12 g/dL. Saya happy sangat, hihihihihi...


Ok lah, anda boleh baca chit chat kami di dalam whatsapp yang saya semadikan untuk share dengan anda semua. Bak kata customer sy ni "share bagi kebaikan untuk semua orang, dapat juga pahala gitu". I like...



testimonial low hb
Whatsapp beliau pada 12 April lepas.
testimonial anemia
Whatsapp beliau pada 12 April lepas.

set anemia shaklee
Whatsapp beliau pada 6 Mei 2015
(Lebih kurang 3 minggu selepas mengamalkan Set Mengandung Shaklee)
set anemia shaklee
Beliau happy, saya lagi super happy. Alhamdulillah!

Amacam? happykan dapat bantu kurangkan masalah customer? kalau anda ada masalah Hb dan mahu dapatkan bantuan daripada saya, (ya la, anda bebas beli dari mana-mana agen, tapi offcos jadual pemakanan vitamin juga sangat memainkan peranan penting untuk memaksimumkan fungsi vitamin, jangan tersalah pilih agen tau). 

Anda boleh hubungi saya melalui Whatsapp 013-8633224 atau pm saya di facebook http://bit.ly/pm_MyLittleMomo.

Selamat beristirehat!

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.


Chupppppp.. bulan ni Shaklee ada promo best tau. YES Pack seperti di bawah. Free Vitalea sebotol, Discount 5% dan Cash Bonus. Whatspp untuk info lanjut k. Set ni memang sangat sesuai untuk anda yang low Hb. Pastikan beli dengan harga berbaloi tau. 


Set Anemia Shaklee
YES Pack. Value For Money. Ask me how :)



Pengedar Shaklee Sabah | Pengedar Shaklee Kota Kinabalu | Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment: